Dienstenbond CNV

Nieuws

21 december 2007

DC cao Super de Boer een feit

Door: Gert-Jan Seffinga

Na telling van de uitgebrachte stemmen kunnen we jullie vertellen dat de cao voor de distributiemedewerkers van Super de Boer een feit is.

Goede score
Als CNV Dienstenbond zijn wij blij met het feit dat zoveel medewerkers zich konden vinden in de voorgestelde wijzigingen. Uiteraard betekent dit niet dat we als CNV leden geen wensen meer hebben.

Het moge duidelijk zijn dat we het komende jaar zeer zeker weer een beroep op elkaar gaan doen. Twee zaken die belangrijk voor ons gaan worden:


· Onderhandelingen voor de nieuwe VGL (supermarkt) cao per 1 april 2008

· Strategische beslissingen rondom Super de Boer

Reken er maar op dat we de komende cao-onderhandelingen alle hulp van leden en niet leden kunnen gebruiken. De supermarktwerkgevers zullen alles op alles zetten om hun inzet van dit jaar, beperken toeslagen en meer werken op zaterdagen, er door te drukken.

Daarnaast zien we aan de top heel veel wisselingen. En dat betekent vaak nieuw beleid. Het gaat Super de Boer weliswaar goed. Er lijkt geen wolkje aan de lucht, maar in 2008 gaan de strategische ontwikkelingen binnen de supermarktsector wel door. Bedenk dat de verkoop van Edah en Konmar wel gezorgd heeft voor een totaal nieuw speelveld.

Wij verwachten dus de nodige veranderingen. Super de Boer heeft onlangs de heer Goeminne weten te strikken. De heer Dirk Goeminne kennen de meeste van jullie wel als de man die de Hema nieuw leven inblies en vervolgens stevig het mes wist te zetten in V&D. Super de Boer zal niet voor niets een dergelijke zwaargewicht in huis halen. Goeminne heeft veel ervaring met investeringsclubs en de belangen van aandeel- houders. Dat kan de top van Super de Boer van pas komen als Super de Boer in een overnamegevecht belandt. Goeminne is ook een man die heel goed strategisch leiding kan geven aan winkels. En als er aan de winkelvoordeur iets gaat veranderen heeft dat ook gevolgen voor de distributieachterdeur. Jullie dus!

Wij verwachten dat voor het wegwerken van de achterstand in de winkels geld nodig is. Geld dat er niet is Zonder private investeerders is dat volgens ons bijna niet te doen. Vandaar dat we het nodige vuurwerk verwachten in 2008.

Gelet op alle onzekerheden die 2008 zal brengen is het heel verstandig dat mensen lid zijn van een robuuste vakbond. Jij hebt die keus al gemaakt. Misschien ook iets voor je collega die nog niet zo ver is. Breng het lidmaatschap van CNV Dienstenbond onder de aandacht. En je weet voor het maandelijkse (fiscaal aftrekbare) contributiebedrag zijn onze leden ook nog verzekerd voor volledige rechtsbijstand. Niet alleen in de werksituatie maar ook voor privé-zaken. Voor informatie kun je contact opnemen met Gert-Jan Seffinga, telefoon 0512- 583 440 of g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl.