Gemeente Woerden

Streetwarming Dahliastraat!

Dit jaar heeft de Dahliastraat een grote opknapbeurt gekregen. Niet alleen is de bestrating aangepakt en de riolering vernieuwd, ook zijn de wensen en ideeën van de bewoners meegenomen in de inrichting van de straat. De officiële opening liet nog even op zich wachten, maar zaterdag 22 december was het dan zover. Wethouder Groeneweg, de brandweer en de Kerstman gaven acte de présence tijdens een hartverwarmend straatfeest.
Om twee uur werd het startschot gegeven. In winterse sferen vermaakten de kinderen zich met circusattributen zoals diabolo's, éénwielers, minifietsjes en nog veel meer. Tot ieders grote verrassing reed halverwege de middag de kerstman met zijn arrenslee de straat in. Kinderen en volwassenen vergezelden hem, onder het genot van warme chocolademelk of glühwein, tijdens een ronde door de buurt.

De winterse temperaturen werden rond de klok van vier uur flink opgedreven door de entree van de Boerenkapel. De sfeer in de Dahliastraat zat er op dat moment prima in. Wethouder Groeneweg testte de straat op kindvriendelijkheid door met de kinderen een 'potje te knikkeren'! Ook de veiligheid werd door hem onder de loep genomen. Kon de brandweer inmiddels gemakkelijker deze vooroorlogse straat indraaien? De brandweer met de wethouder zelf 'op de bok', kon, na wat heen en weer steken, inderdaad de straat binnenrijden. Voor de wethouder waren deze handelingen voldoende reden om de Dahliastraat officieel te openen. De stoepen zijn wat versmald maar wel autovrij, het rijgedeelte verbreed, éénrichtingsverkeer is ingesteld: De Dahliastraat, een straat om 'opnieuw' trots op te zijn!

Onder het genot van warme erwtensoep, broodjes worst, sfeervolle kerstmuziek, kinderknutsels en foto's uit de oude Dahlia-doos, ontstonden levendige gesprekken en mooie ontmoetingen.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |