Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 27 december 2007

Gestolen snorfiets aangetroffen

Enschede

Een 27-jarige man uit Enschede werd woensdag 26 december aangehouden, omdat hij nog verschillende boetes open had staan. Tevens werd bij de man een snorfiets aangetroffen, die van diefstal afkomstig blijkt te zijn.

Op woensdag 26 december werd een 27-jarige Enschedeër met zijn snorfiets op de J.J. van Deinselaan aan een verkeerscontrole onderworpen. Uit onderzoek bleek dat de man nog enkele boetes open had staan, met een totale waarde van 422 euro. De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede.

Uit nader onderzoek bleek dat de snorfiets die de 27-jarige bij zich had, van diefstal afkomstig was. De snorfiets werd op maandag 7 mei j.l. gestolen aan de Wesselernering in Enschede. Een 59-jarige man uit Enschede deed destijds aangifte van diefstal.

De 27-jarige voldeed de boetes, maar werd in verband met de gestolen snorfiets voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-165800 / 07-059446)

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Beuningen

Een 18-jarige vrouw uit Denekamp raakte woensdag 26 december gewond, toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een 63-jarige automobilist uit Beuningen, op de Mekkelhorsterstraat in Beuningen.

Op woensdag 26 december werd omstreeks 17.40 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een fietser en een automobilist had plaatsgevonden op de Mekkelhorsterstraat in Beuningen. Ter plaatse spraken agenten met getuigen, waaruit bleek dat een 18-jarige vrouw uit Denekamp met haar fiets over de Mekkelhorsterstraat in de richting van Denekamp reed. Op een gegeven moment raakte zij met haar fiets in de berm. In een poging weer uit de berm te geraken, schoot zij vermoedelijk met haar fiets plotseling het wegdek weer op. Bij deze manoeuvre kwam de 18-jarige in aanrijding met een tegemoetkomende 63-jarige automobilist uit Beuningen.

Bij de aanrijding raakte de 18-jarige Denekampse gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede. (07-165765)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding onder invloed

Rijssen

Het rijbewijs van een 26-jarige man uit Rijssen werd woensdagavond 26 december ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt op de Oranjestraat in zijn woonplaats.

Op woensdag 26 december werd omstreeks 22.20 uur gemeld dat er een auto tegen een andere geparkeerde auto was gereden op de Oranjestraat. De bestuurder was er na de aanrijding vandoor gegaan. Agenten die de melding ontvingen zagen, terwijl zij naar de Oranjestraat reden, een tegemoetkomende auto met schade aan de rechtervoorzijde rijden. Toen zij de bestuurder staande hielden, roken zij een sterke alcohollucht bij de man, een 26-jarige Rijssenaar.

Na onderzoek bleek de 26-jarige Rijssenaar met zijn auto de gemelde aanrijding op de Oranjestraat veroorzaakt te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een alcoholcontrole onderworpen werd. De ademanalyse wees een alcoholpromillage van 2,23 uit. Na onderzoek bleek de 26-jarige eveneens in het bezit van een hoeveelheid harddrugs. Het rijbewijs van de 26-jarige Rijssenaar werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-165811)

Meer informatie:
Gerdien Rotgers & Minke Schoon: 053-4555588


---- --