Politie Groningen

Donderdag 27 december 2007

Provincie Groningen, 27-12-2007

Vislvliet: alcomobilist

De politie heeft woensdagavond op de Stationsweg in Visvliet een 47-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat het de man niet lukte om op straat een blaastest te doen, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Ook hier lukte het niet om de ademanalysetest uit te voeren. Daarom werd bloed van de man afgenomen. Hij verklaarde alcoholist te zijn en was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: joyrijden onder invloed

De politie heeft woensdagnacht aan de Singel in Delfzijl een 17-jarige jongen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid door Delfzijl rijden en hielden hem staande. Toen de dienders hem vroegen om zijn gegevens, kon de jongen zich niet legitimeren. Uit een alcoholtest bleek dat hij ruim 1,0 promille in zijn bloed had. Op het politiebureau vertelde de jongen dat hij vanwege zijn leeftijd niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook was hij zonder toestemming gaan rijden in de auto van zijn vader. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal/Veendam: alcoholcontroles

De politie heeft woensdagavond in Stadskanaal en in Veendam alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 176 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen zat onder invloed van alcohol achter het stuur.

Winschoten: overvallen op station

Een 21-jarige Duitser is woensdagnacht op het station in Winschoten overvallen. Twee onbekende mannen vroegen de man uit Norden om een muntstuk. Toen de Duitser zijn portemonnee tevoorschijn haalde, werd deze uit zijn handen gegrist. Ook pakten de twee donkergekleurde mannen een tas van de man. De 21-jarige man pakte een van de daders bij de schouder en werd vervolgens in het gezicht geslagen. Daarop gingen de overvallers er lopend vandoor in de richting van de Garst. De politie doet onderzoek.

Sappemeer: tieners vernielen autoruit

De politie heeft woensdagnacht drie tieners aangehouden voor het vernielen van een autoruit in de Ijzerwerker in Sappemeer. De politie trof de twee jongens (16 en 18 jaar) en een 17-jarig meisje uit Hoogezand-Sappemeer aan in de Arie Bosscherstraat. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer steelt fietsen

De politie heeft woensdagmiddag in de Dirk Huizingastraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. Een getuige waarschuwde de politie dat een verslaafde man in een steeg van de Dirk Huizingastraat een damesfiets had achtergelaten. De politie stelde hierop de fiets veilig. Even later nam de Stadjer polshoogte op de plek waar de betreffende damesfiets had gestaan. Toen hij zijn fiets niet meer aantrof, liep hij terug naar het Hanzeplein. Bij het ziekenhuis nam de verdachte een afgesloten fiets weg, waarna hij het vehikel wederom naar de Dirk Huizingastraat sleepte. Hierop werd de verdachte aangehouden. Ook de tweede fiets werd veiliggesteld op het politiebureau. De 41-jarige bekende op het politiebureau dat hij beide damesfietsen had gestolen. Dezelfde middag meldden twee vrouwen zich op het politiebureau om aangifte te doen. Beiden kregen hun damesfiets direct terug. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond bij ongeval

Een 38-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de Herebrug gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer was volgens eigen zeggen op de fiets mobiel aan het bellen. Bij het oversteken van de weg lette de man niet goed op. Hij werd hierop aangereden door een 20-jarige automobilist uit Groningen. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: eigenaar neemt overvaller niet serieus

Een onbekende man heeft woensdagavond geprobeerd een videotheek aan de Westersingel te overvallen. Hij kwam het bedrijf binnen en bedreigde de 51-jarige eigenaar met een klein mes. De overvaller eiste vervolgens geld. De eigenaar gaf echter geen gehoor aan de eis. In plaats daarvan sommeerde hij de man om weg te gaan. De overvaller nam zonder buit de kuierlatten. De politie beschikt over een signalement van de overvaller. De eigenaar van de videotheek heeft inmiddels aangifte gedaan.