Politie Zuid-Holland-Zuid

25/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-12-2007 o Persberichten District I

Getuigen gezocht
DORDRECHT De politie zoekt getuigen in een onderzoek naar een mishandeling. Het feit gebeurde op zaterdag 15 december 2007 rond 04.00 uur bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen in Dordrecht. Een 41-jarige man uit Dordrecht zag dat er onenigheid was tussen een man en vrouw waarbij de vrouw werd geslagen. De 41-jarige zei hier wat van en kreeg klappen van iemand anders. Hij liep letsel op aan zijn kaak. Misschien zijn er mensen die zich nog de ruzie kunnen herinneren. Informatie kunnen zij doorgeven aan de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Onderzoek brandje
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 24 december 2007 in de buurt van het H. Roland Holst-erf in Dordrecht een onderzoek ingesteld naar een brandje. Die middag kwam even na 16.00 uur de melding dat er een conifeer in brand stond bij een woning. De bewoner bluste het brandje zelf samen met de buren. Een getuige gaf aan dat er al enkele dagen jongeren in de buurt liepen met vuurwerk. Het gaat over drie jongens en een meisje. Bij een andere woning in de straat zat minimale brandschade aan de schutting. Getuigen die iets weten of zagen van de verdachten die het brandje hebben aangestoken kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Door hek tegen muur
DORDRECHT Een auto is tegen de muur van een woning gebotst. Een 26-jarige automobilist uit Arnhem reed op maandagavond 24 december 2007 vanuit de richting van de Krispijnseweg over de Prinses Julianaweg in Dordrecht. Bij de rotonde met de Nassauweg ging het mis. Vermoedelijk verloor de 26-jarige de macht over zijn stuur. In ieder geval schoot de auto dwars over de vluchtheuvel en hierna op de Mariastraat door een hek en kwam tot stilstand tegen de flatmuur. Het eerste onderzoek wees uit dat de muur van de woning verder niet beschadigd raakte. Een ambulance bracht de bestuurder over naar het ziekenhuis. Naar nam een arts een bloedproef bij de 26-jarige om zijn promillage vast te stellen. De politie sluit niet uit dat de automobilist teveel alcoholische drank op.

Alcohol
DORDRECHT Op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht hebben agenten een 42-jarige autobestuurder uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op dinsdag 25 december 2007 rond 02.50 uur. De politiemensen zagen dat hij soms meerdere rijstroken nodig had en zelfs de busbaan. Uit de blaastest bleek dat de 42-jarige teveel alcoholische drank op had. De politie vorderde hiervoor zijn rijbewijs in. Ook vorderde de politie het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Dordrecht in. Hij had ook een te hoog promillage. Agenten controleerden hem omstreeks 03.30 uur op de Van Godewijckstraat in Dordrecht.

Fiets
DORDRECHT Twee verdachten zij aangehouden nadat een agent zag dat ze een fiets stalen. De politieman zag de twee op dinsdag 25 december 2006 omstreeks 04.45 uur in de buurt van het Van Eesterenplein in Dordrecht. Ze namen een fiets mee en gooide deze een stuk verder in de sloot. De verdachten van 18 en 22 jaar uit Dordrecht gingen mee naar het bureau. De mannen vertelden dat ze de fiets hadden gestolen omdat ze anders zover moesten lopen.

Aanhoudingen na achtervolging
DORDRECHT/PAPENDRECHT Na een achtervolging hebben agenten twee verdachten aangehouden. De politie stelde op dinsdag 25 december 2007 rond 05.00 uur een onderzoek in na een melding dat er getankt was zonder betaling. Dat gebeurde bij een benzinestation aan de Provincialeweg in Dordrecht met een in Dordrecht gestolen auto. Agenten die op de N3 bij Papendrecht stonden zagen de auto voorbij rijden. Een achtervolging begon. De auto met daarin de twee mannen van 20 en 26 jaar uit Dordrecht sloeg in Papendrecht rechtsaf de Pieter Zeemanlaan op. Daar raakte het voertuig een geparkeerde auto. Bij de Willem Dreeslaan lukte de politieauto het de gevolgde auto klem te rijden. Toch gaf de bestuurder gas en reed nu achter uit De Savornin Lohmanlaan op. Weer volgde een rit die eindigde doordat de auto zich klemreed op een aantal betonpalen bij de Gerbrandystraat. De twee vluchtten het voertuig uit. Eerst hielden agenten de bestuurder aan en even later de tweede verdachte. De bestuurder had overigens ook nog een te hoog promillage door alcoholgebruik.

Vals geld
ZWIJNDRECHT Een 32-jarige vrouw uit Zwijndrecht is aangehouden omdat ze vals geld probeerde in te leveren bij een bank. Ze deed dat op maandagmiddag 24 december 2007 bij een bank op de Laan van Walburg in Zwijndrecht. Het ging om ongeveer zestig biljetten van twintig euro. De vrouw vertelde dat ze het geld had na verkoop van wat spullen. Ook haar 29-jarige vriend bevestigde deze verklaring. De politie nam de valse biljetten in beslag.