Evangelische Omroep

Hilversum, 18 december 2007

WIE WINT DE HELPENDE HOLLANDER AWARD 2007?

Speciale uitzendingen op 25 (19.25), 27 (17.05) en 31 (18.30) december op Nederland 2

In het EO-programma Nederland Helpt (EO) werden het afgelopen jaar 24 nominaties uitgereikt aan zogenaamde Helpende Hollanders. Stuk voor stuk bijzondere mensen die zich geheel belangeloos en met hart en ziel inzetten voor hun behoeftige medemens. Een vakkundige jury, bestaande uit oud-minister Aart-Jan de Geus, hoogleraar Sociale Wetenschappen Theo Schuyt en oprichtster van Stichting Globalicious Cindy Pielstroom, hebben de afgelopen weken een top-3 geselecteerd. In een speciale uitzending op eerste Kerstdag wordt deze top-3 bekendgemaakt en op oudjaarsdag vindt de verkiezing plaats van dé Helpende Hollander 2007 tijdens een bijzonder feestelijk eindejaarsgala. Kijk voor meer info op www.eonl/nederlandhelpt

Kijk voor een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=mx3dP09zIxc

Op 27 december kan het Nederlandse publiek kennis maken met de drie finalisten en het werk dat zij doen. Op oudjaarsavond wordt beslist wie van deze drie zich Helpende Hollander 2007 mag noemen. Ze worden bijgestaan door drie bekende Nederlander: Pierre Wind, Violet Valkenburg en Martin Gaus. Na een spetterend pleidooi door de BN ers voor hun Helpende Hollander beslist het publiek bepalen wie dé Helpende Hollander van 2007 wordt. De winnaar krijgt de pretentieuze Award (een mooi bronzen beeldje) en een geldbedrag van 5000 euro.

Over de Helpende Hollander Award

Het doel van deze Award-uitreiking is dat alle Helpende Hollanders (zij staan symbool voor alle overige onbekende Helpende Hollanders die ons land kent) en het werk wat zij doen extra onder de aandacht wordt gebracht. Deze mensen en de manier waaop zij zich voor een ander inzetten, dienen als voorbeeld en inspiratie voor heel kijkend Nederland. Naastenliefde is een van de speerpunten van het christelijke geloof en de Evangelisch Omroep. Wij reiken dan ook met trots deze prachtige award uit.

UItzendgegevens


· Bekendmaking finalisten: dinsdag 25 december, 19:25 uur op Nederland 2


· Voorstellen finalisten: donderdag 27 december, 17:05 uur op Nederland 2


· Grote finale: maandag 31 december, 18:30 uur op Nederland 2


· Vanaf januari is Nederland Helpt iedere donderdag om 17:05 te zien op Nederland 2