Politie Haaglanden

persberichten 23 december

Haaglanden, 23-12-2007

Politie niet in staking
Den Haag Een 31-jarige man uit Den Haag werd op de Moerweg met zijn auto gecontroleerd. In eerste instantie voldeed hij niet aan een stopteken en reed gewoon door. Doch na een herhaald stopteken koos deze bestuurder eieren voor zijn geld en stopte. Tijden de controle gaf de bestuurder meteen toe dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij dacht dat hij het er wel op kon wagen omdat de politie toch staakte. Helaas voor hem was dit niet het geval. Hij kreeg een drietal bekeuringen.

Steekpartij met letsel
Den Haag Op zaterdag 22 december omstreeks 21.20 uur werd door agenten op de Hobbemastraat nabij de Van Dijckstraat ter hoogte van een café een man liggend op de grond aangetroffen. Het bleek om een 32-jarige man te gaan uit Den Haag. Bij deze man stonden nog twee mannen die de agenten vertelden dat de man was neergestoken. De dader van deze steekpartij zou er vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd. Naar de juiste toedracht van dit steekincident wordt onderzoek gedaan. Het slachtoffer ligt in zorgwekkende toestand op de ic van een ziekenhuis.

Twee gewonden bij aanrijding
Den Haag Twee mannen van 33 en 49 jaar beiden afkomstig uit Den Haag zijn op zaterdag 22 december omstreeks 03.45 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Burgemeester Van Karnebeeklaan nabij de Scheveningseweg. Deze mannen zaten in een taxi die in aanrijding kwam met een andere auto. Door de aanrijding raakten ook drie geparkeerde voertuigen beschadigd. De taxi met drie personen raakte door de klap zodanig beschadigd dat de drie door personeel van de brandweer losgeknipt moesten worden. Twee van hen zijn naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd door de GGD. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt van de aanrijding.

Openstaande boete voldaan
Den Haag Op zondag 23 december om 05.50 uur zagen agenten een Ford Transit busje rijden op de Paul Krugerlaan. Zij besloten de bestuurder te controleren. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder een 33-jarige man uit Den Haag nog twee geldboetes had openstaan die hij moest betalen. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar heeft hij de boetes van in totaal 610,- euro voldaan.

Twee mannen aangehouden
Den Haag Op de Schapenlaan zaten op zaterdag 22 december omstreeks 20.15 uur drie mannen in een geparkeerd staande auto. Agenten controleerden de mannen en twee van hen bleken gesignaleerd te staan. Beiden zijn meegenomen naar een politiebureau. Een 24-jarige man uit Den Haag moest nog 16 dagen hechtenis uitzitten en een 35-jarige man uit Delft werd nog gezocht om gehoord te worden voor een ander strafbaarfeit.

Aangehouden na onverzekerd rijden
Den Haag Een 25-jarige man uit Delft werd met zijn auto op zondag 23 december omstreeks 01.10 uur gecontroleerd op de Brouwersgracht. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. De man heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Rijden onder invloed
Den Haag Op zondag 23 december omstreeks 06.55 uur werd op de Jurriaan Kokstraat een 29-jarige automobilist uit Den Haag gecontroleerd. De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom blazen en blies hij 585 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. Uit onderzoek bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen. De auto waarin hij reed was niet van hem en in bruikleen. Deze is veiliggesteld en kan door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.

Recalcitrante winkeldief
Den Haag Een 19-jarige jongeman uit Den Haag die door personeel van een supermarkt aan Het Kleine Loo was betrapt op het wegnemen zonder te betalen van een Beertender, gedroeg zich na te zijn betrapt zeer recalcitrant.
Hij bedreigde het personeel en schold hen uit. Toen agenten ter plaatse kwamen bleef hij schelden en bedreigen. Hij is vervolgens in de boeien gedaan en meegenomen naar een politiebureau.

Vijf jonge mannen aangehouden
Leidschendam ( Leidschendam-Voorburg) Vijf jongemannen in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar afkomstig uit Den Haag Leidschendam en Nootdorp zijn op zondag 23 december om 00.15 uur aangehouden in de Plaspoelstraat.
Deze jongemannen worden er van verdacht een bromfiets te hebben willen wegnemen uit een portiek in de Plaspoelstraat. De vijf zijn meegenomen voor verhoor.

Onder invloed achter het stuur
Rijswijk Een 34-jarige Rotterdammer werd door agenten op het Keslerpark slapend in een geparkeerd staande auto met draaiende motor aangetroffen. De man werd wakker gemaakt en moest een blaastest afleggen. Hij is hierna aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aldaar blies hij nogmaals en de uitkomst was 600 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 60-jarige bestuurder uit Uithoorn zagen agenten op 23 december omstreeks 02.25 uur rijden op de Prinses Beatrixlaan. De man viel hen op omdat hij twee rijstroken nodig had om vooruit te komen. Hij moest blazen en werd ook aangehouden en meegenomen. Hij blies maar liefst 1195 ugl aan het politiebureau. Hij kon ook een proces-verbaal in ontvangst nemen.

Geen helm op wel alcohol
Naaldwijk (Westland) Een 18-jarige jongeman uit Poeldijk reed met zijn passagier op een bromfiets op de Dijkweg. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. Toen hij een blaastest moest afleggen werd hij aangehouden. Aan een politiebureau blies hij vervolgens 615 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en voor het niet dragen van een bromfietshelm.

Doorrijden na aanrijding
s-Gravenzande (Westland) Agenten werden op vrijdag 21 december omstreeks 22.30 uur gezonden naar een aanrijding op de Heenweg. Ter plaatse bleek dat de aangereden partij achter de andere partij heeft moeten aanrijden omdat deze er vandoor wilde gaan. Het gelukte deze bestuurder echter de vluchter klem te rijden. Toen de agenten deze man controleerden weigerde hij een blaastest en werd hierop aangehouden. Aan een politiebureau weigerde hij wederom en kreeg hij een proces-verbaal hiervoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook de aanrijding wordt op papier gezet.

Aanrijding op Rijksweg A 13
Delft Vanochtend zondag 23 december omstreeks 06.20 uur heeft er op de A 13 ter hoogte van hp. 7.9 een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie personenautos betrokken waren. Alle drie de autos reden op Rijksweg A 13 komende uit de richting van Rotterdam en gaande in de richting van Den Haag. Een Volvo reed op rijstrook 1. Er werd op verschillende rijstroken gereden en tijdens het inhalen raakte de Volvo een andere auto die op rijstrook 2 reed. De bestuurder van de Volvo raakte hierbij met de rechterzijde van zijn auto de linkerzijde van de andere auto en klapte vervolgens tegen de vangrail. De Volvo kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De andere auto is gaan tollen en kwam op rijstrook twee tot stilstand. De derde auto botste vervolgens tegen deze auto aan. Gezien de toestand op de weg is de Rijksweg voor veiligheid te waarborgen een tijdje afgesloten geweest voor het overige verkeer. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen. Hierbij is een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden en meegenomen deze blies later 455ugl. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal. Ook wordt er verbaal opgemaakt van de aanrijding. Nadat de rommel op de weg was opgeruimd werd deze weer vrij gegeven voor het overige verkeer.

Aanhouding na vernieling met vuurwerk
Delft In de Molstraat is op vrijdag 21 december omstreeks 21.30 uur een 14-jarige jongeman aangehouden. Deze jongeman was door omstanders betrapt op het vernielen met vuurwerk van een vuilnisbak. Ook had men gezien dat de jongeman in zijn fietstas nog meer vuurwerk had zitten. Dit bleek juist te zijn agenten vonden in de tas nog drie pakjes vuurwerk. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.

Twee jongens aangehouden voor vernieling
Delft Twee 18-jarige jongens uit Delft zijn op zondag 23 december om 02.55 uur aangehouden op de Kalfjeslaan. Een beveiligingsmedewerker had een van de twee aangehouden omdat ze diverse vernielingen gepleegd zouden hebben. De ander was er vandoor gegaan maar hij kon een goed signalement geven. Deze kon korte tijd later in de omgeving worden aangehouden.
De jongens worden er van verdacht fietsen te hebben vernield, ruitenwissers van autos, een verkeerslicht en een reclamebord. Ze zijn meegenomen voor verhoor.

Mishandeling
Delft Een 37-jarige man uit Rijswijk is op zaterdag 22 december omstreeks 00.30 uur aangehouden op het Jaagpad. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een taxichauffeur te hebben geslagen tijdens een taxirit. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich behoorlijk. Aan een politiebureau is hij gehoord over de juiste toedracht.

Fietser gewond na aanrijding
Nootdorp ( Pijnacker-Nootdorp) Een 12 jarig meisje is op vrijdag 21 december omstreeks 17.10 uur op de Kerkweg gewond geraakt na een aanrijding met een bromfietser. Het kind fietste daar over de kerkweg in de richting van de Veenweg. Een aar rijdende bromfietser merkte haar waarschijnlijk te laat op en reed tegen haar aan. Het meisje kwam hierdoor te vallen. Zij is voor controle overgebracht naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. De bromfiets raakte door de aanrijding beschadigd.

Gewonde na aanrijding
Zoetermeer Een 45-jarige vrouw is op zondag 23 december omstreeks 00.30 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Oostweg. De aanrijding is vermoedelijk ontstaan bij het wisselen van rijstrook. Tijdens dit wisselen heeft de ene auto de andere geraakt. De vrouw is overgebracht met klachten over pijn aan de nek en misselijkheid naar het Lange Land ziekenhuis. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt onderzoek gedaan.

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld
Zoetermeer Op zondag 23 december omstreeks 04.10 uur zijn in een parkeer garage aan het Bovenlangs drie mannen in de leeftijd van 21 jaar aangehouden. Alle drie zijn afkomstig uit Moordrecht. Zij worden er van verdacht kort daarvoor in een discotheek te hebben gevochten en anderen te hebben geslagen. Net op het moment dat zij wilden wegrijden uit de garage werden zij door de politie aangehouden. De zaak wordt onderzocht.