Ingezonden persbericht


het Keringhuis

Publiekscentrum Water

Persbericht

Datum: 10 december 2007

Kerstactiviteiten in het Keringhuis (22 december t/m 6 januari)

Gratis rondleiding met ingekleurde kerstbal

Hoek van Holland In de kerstperiode heeft het Keringhuis, Publiekscentrum Water diverse activiteiten op het programma staan. Van 22 december 2007 t/m 6 januari 2008 zijn er gratis rondleidingen voor iedereen die van tevoren een kerstbal versiert. Ook is er voor kinderen en hun (groot)ouders een speciale kerstpuzzeltocht. Het Keringhuis is een boeiend informatiecentrum voor alle leeftijden en de toegang tot het informatiecentrum is gratis. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Extra instaprondleidingen, gratis als je een kerstbal inkleurt

In de kerstvakantie kunnen volwassenen en kinderen elke dag deelnemen aan een instaprondleiding. De kosten voor de rondleiding bedragen 3,50 euro per volwassene en 1,65 euro per kind, tenzij je van tevoren een kerstbal hebt versierd, dan is de rondleiding gratis. Deze kerstbal is te downloaden van de website www.keringhuis.nl (onder het kopje Diversen ).

Tijdens een rondleiding wordt uitgelegd hoe de indrukwekkende Maeslantkering werkt en wat er aan waterbeheer wordt gedaan in de provincie Zuid-Holland. Van 22 december tot en met 6 januari zijn de instaprondleidingen elke dag om 13.30 uur, in de weekenden zijn ze ook om 11.30 en 15.00 uur. Behalve op 1e kerstdag, 31 december en 1 januari, want dan is het Keringhuis gesloten. Reserveren voor rondleidingen is aanbevolen, want vol is vol.

Kerstpuzzeltocht

In de kerstvakantie is er ook een speciale kerstpuzzeltocht waarbij kinderen vragen mogen beantwoorden over de expositie. Als kinderen de puzzeltocht inleveren bij de balie krijgen ze een leuke verrassing. De kerstpuzzeltocht is gratis af te halen aan de balie.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit restaurant is gedurende de winter alleen in de weekenden geopend. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Nieuw Oranjekanaal 139

3151 XL Hoek van Holland

telefoon: 0174 - 511 222

email: info@keringhuis.nl

internet: www.keringhuis.nl