Gemeente Zwolle

Een droom die uitkomt "Het wethouderschap is een soort reis"

Datum uitgave Wijzerbericht: 12/27/2007

Wethouder Hennie Kenkhuis (55) is sinds half oktober wethouder bij de gemeente Zwolle. Zijn portefeuille bestaat uit: Vastgoed, Groen, Cultuur, Integratie & Inburgering. Wat is hem opgevallen aan het college? Waar zou hij graag accent op willen leggen in zijn portefeuille? Zijn droom die uitkomt 'Ik wilde al een hele tijd terug wethouder zijn', aldus Kenkhuis.

Wat is hem opgevallen aan het College?

'Wat mij opgevallen is dat het college uit alleen maar mannen bestaat, vijftig plus en allemaal blank. Hoewel zeer deskundig, is de samenstelling niet bepaald een afspiegeling van de Zwolse bevolking. Maar ja als college kun je daar niet zo heel veel aan doen. Maar we moeten wel gaan kijken op welke manier we dat enigszins kunnen compenseren', vindt Kenkhuis.

Waar wil hij graag accent opleggen?

'Wat ik graag zou willen doen is kijken hoe ik de verschillende onderdelen van mijn portefeuille met elkaar kan verbinden. Bijvoorbeeld integratie en inburgering met groen. Immers, groen heeft voor de allochtone gemeenschap een hele andere waarde dan voor de autochtone. Maar je kunt ook denken aan cultuur en natuur. Sinds kort heb ik ook Cultuur in mijn portefeuille. Ik ben daar erg blij mee. Het is een leuke belangrijke portefeuille voor de stad.'

Is dit je droom?

'Ik wilde al veel eerder wethouder zijn', zegt Kenkhuis. In 2002 was hij kandidaat en in 2006 was hij weer opnieuw kandidaat. De partij gaf toen de voorkeur aan Peter Pot anders. Toen Peter Pot wegging is hij gevraagd. Kenkhuis: 'Het is echt heel leuk werk. Je bent als vormgever van de stad bezig. Bij elke stap in die vormgeving ben je heel nadrukkelijk betrokken'.Maar de frisse wethouder heeft nog meer dromen. Zo hoopt hij nog eens een lange reis te maken samen met zijn partner. Twintig jaar geleden zijn ze samen van Amsterdam naar Peking gefietst. 'Het was echt een uitzonderlijke ervaring. Op zo´n reis maak je ontzettend veel mee, je ziet de prachtigste dingen die je nooit meer vergeet. Maar ik ga me nu eerst richten op het wethouderschap want dat is ook een soort reis', zegt de wethouder trots.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 21-12-2007 tot 20-01-2008