Heijmans N.V.

Zaterdag 22 december 2007

21 december 2007
331 WONINGEN IN NIEUWE WIJK HOOG DALEM

Dit gebeurt in opdracht van de woningcorporaties Bevo en Palissade uit Gorinchem. De partijen tekenden donderdag 21 december hiervoor een overeenkomst. Het contract heeft een waarde van 53,6 miljoen (50% Heijmans 50% AM).

In de eerste fase van de bouw worden 59 woningen gerealiseerd door een bouwcombinatie Heijmans-BAM. De voorbereidende werkzaamheden om het gebied bouwrijp te maken, zijn in volle gang. Het totale pakket van 331 woningen bestaat uit een mix van appartementen, ééngezinswoningen, sociale huurwoningen, markthuurwoningen en relatief goedkope koopwoningen tot ongeveer 240.000. Deze mix is afgestemd op de woonvisie van de gemeente Gorinchem.

Het contract tussen Heijmans, AM, BEVO en Palissade is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Gorinchem voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk Hoog Dalem. Heijmans en AM hebben door deze overeenkomst met Gorinchem de rechten voor de realisatie van 1028 woningen. In totaal komen er 1400 woningen, verdeeld over vier deelgebieden: de donken, het lint, de eilanden en het voorzieningencluster. Kenmerkend voor de wijk is de grote hoeveelheid ruimte voor groen en water. In Hoog Dalem komen voorzieningen als scholen, een buurthuis, een kerk, kinderopvang, speelplaatsen, een cluster met eerstelijns gezondheidsvoorzieningen en een winkelcentrum van ruim 11.000 m². De definitieve oplevering van het totale project staat gepland voor 2016.