Heijmans N.V.

20 december 2007
HEIJMANS HERONTWIKKELT ZORGCOMPLEX TOT WOONWIJK s-Hertogenbosch Heijmans Vastgoed heeft de selectie gewonnen voor de herontwikkeling van het ruim 50 hectare grote zorgcomplex Willem van den Bergh in Noordwijk. Terrein en bebouwing worden omgevormd tot de hoogwaardige nieuwe woonwijk Noordwijkerduin. Het project vertegenwoordigt een waarde van 138 miljoen.
Herontwikkeling Noordwijkerduin
Het Willem van den Bergh-terrein in Noordwijk ligt in het Zuid-Hollands duingebied, meet 54,4 hectare en is eigendom van de Stichting Zorgverlening s Heeren Loo. Er komt ruim 32 duizend m² nieuwbouw. In totaal ontwikkelt en bouwt Heijmans er 350 vrije sectorwoningen in de bovenkant van het middensegment en in het hogere segment, variërend in prijsklasse van ongeveer 250.000 tot 1 miljoen. Het gaat om villas, laan- en parkappartementen, parkwoningen en parktorenappartementen. De duinzone aan de rand van de wijk wordt ontsloten waardoor recreatiefaciliteiten zoals manege, kinderboerderij en sportgelegenheden optimaal toegankelijk zijn vanuit de wijk. Daarnaast ontwikkelt s Heeren Loo zelfstandig 150 woningen, verdeeld over huur- en koopsector. Hierdoor ontstaat een mix van koop- en huurwoningen en behuizing voor begeleid wonen. Hierdoor ontstaat zogenaamde omgekeerde integratie, waarbij mensen met een verstandelijke beperking en nieuwe bewoners de woonwijk delen. Dit pas in de visie van s Heeren Loo om contacten tussen hun cliënten en andere mensen te stimuleren.
Veiligheid en uitvoering
Veiligheid is een fundamenteel uitgangspunt in het stedenbouwkundig plan. Gemotoriseerde voertuigen in Noordwijkerduin worden bijvoorbeeld zo goed mogelijk gescheiden van plaatselijk verkeer. Er is gekozen voor een vlakke infrastructuur zonder trottoirs om het gebruiksgemak voor rolstoelergebruikers optimaal te maken.
Heijmans Infra zorgt voor de sloop, het bouw- en woonrijp maken en de aanleg van kabels en leidingen. Daarnaast is er een beheersplan voor het terrein opgesteld. Heijmans Bouw realiseert de 350 vrije sectorwoningen. De bouw start in 2009. Het project is naar verwachting gereed in 2014.
Michiel Segers

+31 73 5435190
msegers@heijmans.nl