Tulip Computers NV

DEVIL WIJZIGT HAAR RECHTSVORM EN BENOEMT NIEUWE DIRECTIE

Amersfoort / Braunschweig, 21 december 2007

Tulip Computers NV (Tulip) en haar dochteronderneming Devil Computer Vertriebs GmbH (Devil) hebben besloten, in het licht van de verdere strategische ontwikkeling van Devil, de rechtsvorm van Devil te wijzigen in een "Aktiengesellschaft" (A.G).

Daarmee samenhangend worden wijzigingen doorgevoerd in de managementstructuur van de Duitse activiteiten. Daarnaast heeft Tulip haar belang in Devil uitgebreid tot 100%.

De medeoprichter van Devil A. Grotjahn is benoemd als de nieuwe algemeen directeur van Devil. Hij volgt daarmee de medeoprichter K. Hartmann op. Hartmann zal in eerste instantie zitting nemen in de Raad van Advies (Beirat) van Devil. Na de geplande omzetting van de rechtsvorm van Devil zal Hartmann toetreden tot de Raad van Commissarissen (Aufsichtsrat).

Tevens is C. Schmelzer benoemt als lid van de directie met de verantwoordelijkheid voor de portefeuille Financiën, Controlling en Personeelszaken.

De nieuwe directie en haar advies- en toezichtorganen hebben de verantwoordelijkheid de groeiambitie van Devil en daarmee van de Tulip groep te realiseren. Om dit doel te bereiken zal een verdere marktpenetratie worden nagestreefd op het gebied van de computervakhandel en het initiëren van nieuwe initiatieven ten aanzien van nieuwe (zakelijke) deelmarkten. Daarnaast zal door middel van acquisities worden gewerkt aan het versterken van de concurrentiepositie van Devil. Hartmann zal deze ontwikkelingen in zijn nieuwe rol actief gaan begeleiden.

Daarnaast heeft Tulip haar belang in Devil uitgebreid van 98,5% naar 100%. Het verworven belang van 1,5% was in het bezit van het management. Dit belang is door Tulip verworven tegen de oorspronkelijke transactiewaarde ten tijde van de overname van Devil.

Over Tulip

Tulip biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam.

Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Amersfoort (Nederland). Tulip heeft thans meer dan 330 medewerkers verdeeld over 10 kantoren in 5 landen.

Tulip is winnaar van de FD Gouden Gazelle 2007 voor het snelst groeiend bedrijf in de omzetcategorie middelgroot in de provincie Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.

Postadres
Directiesecretariaat:
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT

Telefoon: 033 - 45.49.482
b.g.g. 06 15 85 13 26

Fax: 033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com