Continuon


Herstel hoogspanningslijn Bommelerwaard

12/21/2007

Arnhem, 21 december 2007 - Continuon Netbeheer verwacht nog voor kerst drie noodmasten te hebben geplaatst bij de beschadigde hoogspanningslijn aan de Waal bij Hurwenen. Na tijdelijk herstel eind vorige week met behulp van bouwkranen wil Continuon de zekerheid van de stroomvoorziening in het gebied verder veilig stellen. Definitief herstel van de hoogspanningslijn duurt naar verwachting tot eind maart 2008.

Door een botsing van een Apache-helikopter met hoogspanningskabels nabij Hurwenen raakten op woensdag 12 december jl. op de zuidelijke oever van de Waal de twee armen - zogenoemde traversen - van een hoogspanningsmast beschadigd. Twee bouwkranen werden daarop ingezet om te fungeren als tijdelijke mast.

Van de hoogspanningsmast op de noordelijke oever raakte één traverse beschadigd. Deze wordt vervangen door een tijdelijke traverse. Met de nieuwe, tijdelijke voorzieningen op beide oevers van de Waal versterkt Continuon de stroomvoorziening en wordt het tweede circuit van de hoogspanningslijn Tiel-Zaltbommel weer in gebruik genomen. Aansluitend werkt de netbeheerder aan definitief herstel van de twee bestaande, beschadigde masten.

Tijdens de werkzaamheden blijft de stroomvoorziening in bedrijf. Wel moeten bewoners ter plaatse rekening houden met bouwverkeer. Voor de werkzaamheden en de reparatie wordt nieuw materieel aangevoerd. Ook blijft de Waaldijk bij Hurwenen op de plaats van de werkzaamheden afgezet voor verkeer.

Compensatievergoeding
In de loop van januari 2008 begint Continuon Netbeheer naar verwachting met het uitbetalen van de compensatievergoedingen aan de huishoudens en bedrijven in het getroffen gebied. Bewoners en bedrijfseigenaren hoeven daarvoor geen actie te ondernemen. De vergoedingen zijn gebaseerd op een wettelijke regeling bij stroomuitval. De regeling is te lezen elders op deze site.

Voor schades als gevolg van de stroomstoring is Continuon niet aansprakelijk. Met de gemeenten in het getroffen gebied is afgesproken dat zij het loket zijn voor het melden van de schades.

Meer informatie

Continuon Netbeheer Mediarelaties, Carlo van der Borgt, woordvoerder. Telefoon: 026 844 21 52, e-mail: mediarelaties@continuon.nl.