Gemeente Schiedam


December

Schiedam in winterse sfeer

19 december 2007

De Kerstmarkt in de Grote of St. Janskerk trok afgelopen weekend ruim 6.000 bezoekers. Van heinde en verre kwamen mensen af op de sfeervolle kramen van de Schiedamse ondernemers, de koren en de gezelligheid. Donderdagmiddag al kwamen de eerste bezoekers hun kerstinkopen doen of simpelweg een kijkje nemen of een lekker taartje nuttigen op de high tea. De kerstkoren, de mooie stands en de heerlijke hapjes zorgden voor hemelse sferen. Ook de mooie dingen show s avonds op het podium trok veel bezoekers, die na de samenzang voor het stadhuis nog even een kijkje kwamen nemen in de kerk. Burgemeester Verver-Aartsen ontstak op de Grote Markt de lichtjes van de grote kerstboom.

Kaarsjesavond 2007
Foto: Jan van der Ploeg

IJsbaan
Ook de overdekte ijsbaan op het Stadserf opende donderdag feestelijk met de volledige cast van de Fabeltjeskrant. Ondanks de ruime capaciteit van de ijsbaan kon donderdag niet iedereen naar binnen en stonden velen door de ramen van de ijsbaan te kijken naar de opening en de schaatsdemonstratie van vereniging Rijnland.

De ijsbaan blijft nog open tot en met 6 januari en zal bol staan van de ijspret met onder meer de Kerstman, kinderschminken, muzikale thema-avonden, een kinderdisco, braadworst en kinderknutselen.

Opening Winterhart 2007
Foto: Jan van der Ploeg