Gemeente Teylingen

Knoop Leiden West

Samenwerkingsovereenkomst Stuurgroep Knoop Leiden West

21 december 2007

PERSBERICHT 20 december 2007 - Het college van Teylingen heeft aan de Stuurgroep Knoop Leiden West meegedeeld dat Teylingen volgens de samenwerkingsovereenkomst Knoop Leiden-West volledig meewerkt aan de afspraak die de partijen op zich hebben genomen om mee te werken aan uitbreiding van 10 ha netto nieuw uitleggebied voor de glastuinbouw, aansluitend of nagenoeg aansluitend aan Trappenberg-Klooosterschuur.

Op 25 januari 2007 heeft de raad van Teylingen besloten medewerking te verlenen aan de uitbreiding van de glastuinbouw voor de doorontwikkeling/renovatie van Kloosterschuur/Trappenberg op grondgebied van Teylingen. Daarop volgend heeft de raad van Teylingen, op 8 november 2007 een besluit genomen over de locatie waar dit "glas" gerealiseerd kan worden, te weten locatie/variant "Rand van Rijnsburg". Bij dat besluit heeft de raad van Teylingen gekozen uit 2 varianten die door de leden van de Stuurgroep aan de betrokken raden zijn voorgelegd.

Door laatstgenoemd raadsbesluit in combinatie met het eerdere besluit in januari 2007 komt de raad van Teylingen de afspraken gemaakt in de samenwerkingsovereenkomst volledig na.

Het college is van oordeel dat de Stuurgroep Knoop Leiden-West de geschillenregeling uit de samenwerkingsovereenkomst ten onrechte heeft ingeroepen. Bij het voorleggen van de twee varianten aan de gemeenteraden heeft de Stuurgroep weliswaar een voorkeursvariant aangegeven. Echter nergens in de aanbieding van de varianten is neergelegd dat een van de twee varianten onuitvoerbaar zou zijn. Het college meent dan ook dat de Stuurgroep geen titel had waarop zij dit besluit heeft genomen.

Wisseling projectaansturing

Het college heeft zich dinsdag tevens beraden op nadere strategische stappen met betrekking tot het dossier Kloosterschuur/Trappenberg. Het college heeft unaniem en in goede samenspraak besloten dat het project Kloosterschuur/Trappenberg bestuurlijk getrokken gaat worden door wethouder Hollart en wethouder Homan. Wethouder Hollart zal als eerst verantwoordelijke vanaf heden het woord voeren op dit dossier en Teylingen vertegenwoordigen in de stuurgroep of waar anders nodig.