Politie Groningen

Vrijdag 21 december 2007

Provincie Groningen, 21-12-2007

Groningen: fietser klinisch overleden na ongeval

Een 21-jarige fietser uit Eeserveen is vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur op de Stationsweg na een aanrijding met een automobilist zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis. De man bleek daar door de aanrijding klinisch overleden te zijn. Het slachtoffer en zijn fiets kwamen door de botsing circa twintig meter verder op het wegdek terecht. De voorruit van de auto raakte vernield door de auto. De auto en de fiets waren zwaar beschadigd. De 30-jarige bestuurder van de auto is aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat hij ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had, iets meer dan de toegestane hoeveelheid. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De bestuurder geeft een verklaring van de toedracht. Die verklaring wordt getoetst aan de hand van het sporenonderzoek van de verkeersongevallenanalyse. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: onder invloed zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invleod en het rijden zonder rijbewijs. Agenten gaven hem een stopteken en een blaastest wees direct uit dat hij onder invloed was. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onnen: auto tegen boom

Een 66-jarige automobilist uit Zuidlaren is donderdagmiddag op het Zuidveld in Onnen tegen een boom gebotst en gewond geraakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, zat het slachtoffer in de auto bij een getuige. Hij klaagde over pijn op zijn borst en nekklachten. Hij werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis en is daar opgenomen. De man kwam uit de richting van Glimmen en kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Vervolgens botste hij tegen een boom. De brandweer kwam ter plaatste, omdat de accu siste. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: politie controleert op rijden onder invloed

In de gemeenten Groningen en Haren heeft de politie donderdagavond een alcoholcontrole gehouden. De extra controles vallen samen met de voorlichtingscampagne Je bent top BOB. Door zowel overdag als s nachts intensief te controleren, hoopt de politie te voorkomen dat mensen met een slok op achter het stuur kruipen. In totaal werden 575 bestuurders gecontroleerd. Zes personen werden aangehouden, waarvan vier onder de wettelijke grens zaten en het voor hen geen gevolg heeft. Een 36-jarige automobilist uit Tolbert kreeg op de Paterswoldseweg een stopteken, maar dat negeerde hij. Een motorrijder wist hem op het Vrijheidsplein langsd e kant van de weg te zetten. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was en op het bureau bleek hij 1,45 promille alcohol in zijn bleod te hebben. Hij reed zonder rijbewijs, omdat hij al twee keer eerder was aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn auto werd in beslag genomen en de alcomobilist krijgt proces-verbaal. Een 53-jarige bestuurder uit Garmerwolde bleek ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Groningen: slachtoffer blijkt verdachte te zijn

De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 19-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. Agenten werden door portiers gewezen op de mishandeling. Deze Stadjer bleek een hoofdwond te hebben en in eerste instantie dachten de agenten dat hij slachtoffer was. Agenten zijn met de tegenpartij gaan praten, een leeftijds- en plaatsgenoot, waarna bleek dat hij het slachtoffer was. Hij verklaarde dat hij door de man uit het niets op zijn hoofd werd geslagen. Hierop gaf hij hem een klap terug. Het slachtoffer doet aangifte van mishandeling en toen de agenten de verdachte wilden aanhouden, nam hij de benen. In de Rode Weeshuisstraat werd hij ingerekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en de rollen van beide heren.

Groningen: fietsster krijgt geen voorrang

Een 35-jarige fietsster uit Groningen is donderdagochtend gewond geraakt. De vrouw kreeg op de kruising van de K. de Vriezestraat met de Fruitstraat geen voorrang van een 20-jarige automobilist uit Groningen. De fietsster kwam ten val en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: meisje fietst tegen portier

Een 12-jarige meisje uit Groningen is donderdagochtend gewond geraakt. Het meisje fietste door de Nieuwe Ebbingestraat in haar woonplaats. Plotseling opende een automobiliste het linker portier van de auto. Het meisje kon de geopende deur en de uitstappende automobiliste niet meer ontwijken. De fietsster kwam ten val. Het meisje liep hierbij verwondingen op aan elleboog, knie en hand. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij opgerold in aan de Van Limburg Stirumlaan in Hoogezand. In een woning trof de politie ruim 400 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: automobiliste gewond

Een 65-jarige automobiliste uit De Wilp is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw kreeg op de kruising Lindsterlaan-Commissieweg in Marum geen voorrang van een 64-jarige automobilist uit Marum. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Niebert/Groningen: alcomobilist doorgereden na ongeval

De politie heeft woensdagavond op de Europaweg in Groningen een 21-jarige automobilist uit Westernieland aangehouden. De beginnend bestuurder was in Niebert tegen een auto aangereden. Het andere voertuig raakte hierdoor ernstig beschadigd. In Groningen hielden agenten de verdachte staande. Hij bleek te hebben gedronken. In zijn bloed zat 1,25 promille alcohol. Het rijbewijs van de an wordt ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam/Farmsum: verkeers- en alcoholcontrole

De politie heeft donderdagavond in de omgeving van Appingedam een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 146 automobilisten een blaastest doen. Een 22-jarige automobilist werd in de Solwerderstraat aangehouden. Hij had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Een 22-jarige automobilist uit Farmsum werd in zijn woonplaats aangehouden. Hij had daardoor een auto beschadigd. Toen agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hiertegen. Er was pepperspray nodig om de man mee te laten werken. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd

Een 22-jarige automobilist uit Farmsum is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had daardoor een auto beschadigd. Toen agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hiertegen. Er was pepperspray nodig om de man mee te laten werken. Op het politiebureau bleek dat de man bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Garmerwolde: bromfietser gewond

Een 17-jarige bromfietser uit Thesinge is donderdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Dorpsweg in Garmerwolde. De jongen verloor vermoedelijk de macht over het stuur toen hij met zijn bromfiets in de berm terecht kwam. Hierdoor raakte hij een bermrand en viel van zijn tweewieler. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De politie maakt een registratie.

Stadskanaal: koperdieven aangehouden

De politie heeft donderdagmorgen in een bedrijfspand aan de Industriestraat in Stadskanaal op heterdaad twee metaaldieven aangehouden. Een medewerker van het bedrijf zag dat er iets niet in de haak was en informeerde de politie. Agenten zagen even later twee mannen uit Stadskanaal (26 en 44 jaar) knoeien met koper. In totaal is vermoedelijk zon 100 kg koper meegenomen uit het pand. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: man bedreigt agenten

De politie heeft donderdagnacht een 25-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het bedreigen van twee politiemensen. De man gedroeg zich vervelend in de Kastanjehof in zijn woonplaats en agenten namen daarom een kijkje. Daar bedreigde hij een van de dienders. In de auto bedreigde hij de andere agent. De verdachte is vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Mensingeweer, De Meerenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 365, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.