Gemeente Barneveld


Intentieovereenkomst voor 1VMBOMeerwaarde

Op vrijdag 21 december 2007 ondertekenen 1VMBOMeerwaarde (de werknaam voor de vervangende nieuwbouw van de Christiaan Huygensschool en het Groen van Prinsterercollege aan de Hessenweg) en de gemeente Barneveld een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst worden door beide partijen afspraken gemaakt voor de realisering van de nieuwe school.

De gemeente Barneveld heeft in de Programmabegroting 2007 opgenomen, dat dit jaar de vervangende nieuwbouw van de fusieschool voor de Christiaan Huygensschool en het Groen van Prinsterercollege aan de Hessenweg wordt voorbereid. Het schoolbestuur heeft aan de samenwerkende scholen de werknaam 1VMBOMeerwaarde gegeven.


1VMBOMeerwaarde treedt op als bouwheer van het project. De gemeente Barneveld biedt ondersteuning op het gebied van planologie, stedenbouw, verkeersinfrastructuur, milieu en bouwen. De voorbereidingen verlopen op dit moment volgens planning. De aanbesteding van de nieuwe school gebeurt in 2008.

Intentieovereenkomst
Op vrijdag 21 december 2007 ondertekenen 1VMBOMeerwaarde en de gemeente Barneveld de intentieovereenkomst. In deze overeenkomst worden, onder andere, afspraken gemaakt over de oppervlakte van het schoolgebouw, de financiering van de vervangende nieuwbouw, de planning, de stedenbouwkundige randvoorwaarden, het eigendom, beheer en onderhoud en de organisatie van het project.

Barneveld, 20 december 2007
Persbericht 07174
Mutatiedatum 20/12/2007