RTL Group

Films en groot entertainment: familiedagen bij RTL 4, 5, 7 en 8

Als de dagen korter worden en de families samenkomen voor de feestdagen, neemt de televisie meer en meer een centrale plaats in de huiskamer in. Gezellig samen, wordt er van oudsher afgestemd op topfilms en sfeervol, groot amusement. De RTL-family of stations biedt de kijker deze benodigdheden voor een geslaagde Kerst en Oud & Nieuw:

RTL 4 trapt de feestdagen al op vrijdag 21 december af met primetime een Kerstspecial en computer animatiefilm voor het hele gezin, waarin allebei Shrek (1) centraal staat. Een dag later is tussen de liveshow van Idols en de uitslag van deze talentenjacht eenmalig Global Dancing With The Stars geprogrammeerd. Sylvana Simons en Ron Brandsteder presenteren de uiteenlopende pogingen van BNers om een dans uit hun land van oorsprong onder de knie te krijgen. Met een Kerstspecial op zondag 23 december inspireert The Naked Chef Jamie Oliver de kijker om een onvergetelijk Kerstdiner op tafel te zetten. Op zondag 23 en zondag 30 december trekken Wendy van Dijk en Irene Moors er op uit om wensen te vervullen in Doe Een Wens en Kerstavond staat dankzij de All You Need Is Love Kerstspecial met Robert ten Brink traditiegetrouw in het teken van de liefde en hereniging van geliefden voor de feestdagen. Eerste Kerstdag kan het hele gezin in koor meezingen met sing along-versies van de films Annie en The Sound Of Music en Tweede Kerstdag wordt er gevoetbald in de Eredivisie (ook op donderdag 27 december). Op vrijdag 28 december is het tijd om weg te zwijmelen bij de film Love Actually, waarin onder anderen Hugh Grant, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley en Rowan Atkinson op zoek zijn naar warmte en liefde voor de Kerstdagen. Tot slot sluit RTL 4 het jaar af met Wie Ben Ik Oud & Nieuw en aansluitend een grote, gezellige familieshow waarin meezingen belangrijker is dan winnen: Oudejaarsloterij Singing Bee met gastheer Gordon.

De feestdagen worden bij RTL 5 vooral gevierd met films, zoals op vrijdag 21 december met Bad Santa, waarin Billy Bob Thornton een misdadige kerstman neerzet, en een dag later met de tv-première van het arty Sin City, waarin een enorme sterrencast (Bruce Willis, Mickey Rourke, Rutger Hauer, Jessica Alba, Elijah Wood en Brittany Murphy) acte de présence geeft. Op Kerstavond staan maar liefst vier films geprogrammeerd: Santa Claus, The Twelve Days Of Christmas Eve, Home Alone 4 en Karrolls Christmas. Op Eerste Kerstdag wordt deze sfeer vastgehouden met Undercover Christmas, A Christmas Carol (met George C. Scott als Ebenezer Scrooge), Miracle On 34th Street en The Christmas List. Voor Tweede Kerstdag staan wederom vier kerstfilms op het menu: The Man Who Saved Christmas, The Muppet Christmas Carol, Single Santa Seeks Mrs. Claus (met o.a. Steve Guttenberg) en Meet The Santas (ook met Steve Guttenberg). Op donderdag 27 december zijn de Postcode Loterij Deal Or No Deal Kerstspecial en The Osbournes Family Christmas Special ingepland. Op vrijdag 28 december beleeft Hollywood de Kerst in de film Christmas In Tinseltown en belandt Tom Hanks op een onbewoond eiland in Cast Away. Een dag later wordt het s avonds laat griezelen met I Know what You Did Last Summer. De fans kunnen op zondag 30 december genieten van een terugblik op Expeditie Robinson en vervolgens wordt het oude jaar uitgeluid met Het Jaar Uit Met Joling & Gordon en Oud & Nieuw In De Gouden Kooi.

Mannenzender RTL 7 biedt op Kerstavond de spannende film Reindeer Games, met onder anderen Ben Affleck en Charlize Theron in de hoofdrollen. Op Eerste Kerstdag is er ruimte voor twee heel prettig wegkijkende klassiekers: Brewsters Millions met Richard Pryor en The Wanderers. De vier vuisten van Bud Spencer en Terence Hill zegevieren op Tweede Kerstdag in de twee films Even En Oneven en Crime Busters. In de dagen tot oudejaarsavond volgen onder meer The Cannon Ball Run, Kingpin, Highlander en Mr. Bean. Uiteraard is er op RTL 7 ook ruimte voor auto- en motorsport. Zo wordt er op zondag 30 december vooruitgekeken op de aanstormende editie van de legendarische rally Dakar (januari 2008) en wordt er teruggeblikt in het Formule
1-jaaroverzicht. Het jaar wordt bij RTL 7 afgesloten met de film Erik The Viking, voetbal en de live-muziek van Het Beste Van De Vrienden Van Amstel Live!.

De jongste telg van de RTL-familie, het vrouwelijke RTL 8, komt op vrijdag 21 december met Jennifer Aniston in de film Dreams For An Insomniac. De dag erna is het tijd voor twee bioscoopsuccessen van Nederlandse bodem: De Kleine Blonde Dood met Antonie Kamerling en de klassieker Keetje Tippel van Paul Verhoeven, met onder anderen Rutger Hauer en Monique van de Ven. Op Eerste Kerstdag kan de kijker de All You Need Is Love Kerstspecial opnieuw beleven mocht hij of zij deze gemist hebben en Tweede Kerstdag is de vraag of de kerstman ontmaskerd wordt in de Kerstfilm Secret Santa. De donkere dagen tot aan Oudejaarsavond worden vervolgens verlicht met bekende films als Nell met Jodie Foster, Kiss My Act (een Cyrano de Bergerac-verhaal voor stand-up comediens), Een Maand Later met Renée Soutendijk en Monique van de Ven, Brandende Liefde met Peter Jan Rens en wederom Monique van de Ven, en American Psycho 2: All American Girl.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.