Makita introduceert zuinige en stille 4-takt ruggedragen bladblazer


SON, 20071220 -- Voor professioneel tuinonderhoud en reinigingswerk brengt Makita een nieuwe 4-takt 75,6 cc ruggedragen bladblazer op de markt. Deze bladblazer is zeer zuinig, schoon en stil. Extra brede en zachte schouderbanden en een verbeterd zwaartepunt zorgen ervoor dat de gebruiker op een comfortabele manier met de bladblazer kan werken.

De langverwachte ruggedragen bladblazer BBX7600 van Makita is zeer zuinig in verbruik. Met de tankinhoud van 1,9 liter is het mogelijk om 90 minuten voltijds door te werken. In vergelijking met een standaard 2-takt bladblazer kan de brandstofbesparing oplopen tot circa ¤ 315,00 (1). Daarnaast is de machine erg stil en schoon met een uitstoot die haast 60% lager ligt dan de wettelijke norm. Dankzij de 4-takt motor levert deze bladblazer maar liefst 25% meer luchtvolume. Zo blaast hij met groot gemak bladeren, afgemaaid gras, snoeiafval en ook papieren bekers of blikjes op een hoop.

Comfort
Comfort heeft centraal gestaan bij de ontwikkeling van deze nieuwe bladblazer. Door de brede, stevige maar zachte schouderbanden is het extra gewicht voor de gebruiker haast niet voelbaar. Daarnaast is de bladblazer uitgerust met een eenvoudig te hanteren joy-stick bediening. Deze kan in totaal 100 mm vooruit of achteruit worden geplaatst, zodat iedere gebruiker deze kan instellen op de meeste ideale positie van de arm.

Technische gegevens
De machine is voor een maximale motorbescherming aan de bovenzijde voorzien van een luchtfilter met een hoge capaciteit. De motor is geschikt voor euro 95 loodvrije benzine. De bladblazer is uitgevoerd met een grote olie inlaat om het olieniveau op een eenvoudige manier te peilen of bij te vullen. Verder heeft BBX7600 een cilinderinhoud van 75,6 cc en een vermogen van 2,8/3,8 kW/pk. Het geluidsniveau bedraagt 98,5 dB(A).

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch- en motorgereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

1) uitgaande van een werkvolume van 4 uur per dag en 800 uur op jaarbasis (200 werkdagen).

Fotobijschrift:
Makita 4-takt bladblazer BBX7600





Makita Benelux