Time : 10:00:00
Date : 20 December 2007
Sender Name: Strebelle in Beijing 2008

ATHLETES ALLEY - MONUMENTAAL KUNSTWERK ONTWORPEN DOOR OLIVIER STREBELLE VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN IN PEKING IN 2008

Olivier Strebelle is een boegbeeld voor de Belgische moderne en hedendaagse kunst. Actief sinds de jaren 40, heeft hij enkele Belgische ("Cheval Bayard" in Namen, "Flight in Mind" in Zaventem Airport, "Phénix 44" in Brussel, "Confluences" in het Europees Parlement, enz.) en internationale emblemen geconcipiëerd ("Orchard Light" in Jeju in Korea, "l'Enlèvement d'Europe" Europaplaats in Moskou, enz.).

De "Athletes Alley", heeft een 20-jaar lange rijping genoten om te verrijzen als een uniek kunstwerk zowel qua grootte als qua stijl. Verspreid oven een lengte van 105m staan vijf modules, gevormd met gebogen stalen buizen, in perspectief. Ze tekenen in de ruimte een organisch en gratievol geheel. Eén frontaal focuspunt ontknoopt de figuur : vijf gedaanten die elk een Olympische ring dragen. Subtiel en intrigerend is deze ontdekking een onophoudelijke openbaring.

Dit werk wordt in Peking gebouwd voor de officiële inhuldiging eind april, ter voorbereiding van de Olympische Spelen van 2008. De verwezenlijking is een technologische en technische heldendaad die hoofdzakelijk gedragen wordt door expert ingenieurs en hun avant-garde software. Vijf jaar geleden zou het bouwen van dit kunstwerk onmogelijk gebleken zijn.

Belangrijke Belgische bedrijven en instellingen hebben besloten om lid te worden van de "Mecenassen Club" om dit uitmuntend project te ondersteunen. Baron Vastapane, Belgacom, CMB, Euronav, InBev, Janssen Pharmaceutica, Nationale Loterij, Suez, Total, en D'Ieteren, Delhaize Le Lion, Domo financiëren het kunstwerk die de uistraling van België op één van de meest moderne en prestigieuze locaties ter wereld.

Een nieuwe website, "www.athletesalley.be", stelt héél het project voor, van creatie tot het geleidelijk design van de constructieplannen en uiteindelijk, een "live" evolutie van het bouwen van het kunstwerk gedurende het eerste trimester 2008. Deze dynamische voorstelling zal regelmatig vervolledigd worden met een waaier inlichtingen over alle elementen die deze artistieke Belgische handtekening van Olivier Strebelle in het Olympisch Park van Peking mogelijk maken.

Persdossier in website : login "PRESS", paswoord "BEIJING"

De officiele foto van het kunstwerk is beschikbaar in bijlage en via www.pressreleases.be

Persattachee : Evelyne Lepage

+32/477/61.61.95 of evelyne.lepage@olivierstrebelle.com

URL: http://www.athletesalley.be http://www.olivierstrebelle.com

Link to Press Release - UK Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL