Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 20 december

Fryslân, 20-12-2007 o Politieberichten van woensdag 19 december 07.00 uur tot donderdag 20 december 07.00 uur.

Fryslân: fietsverlichtingscontroles
De politie heeft woensdagochtend in Ruigahuizen, Wommels, Hemelum en Leeuwarden controles op fietsverlichting gehouden. Tijdens de controles werden de fietsers die zonder licht reden aangesproken en gewaarschuwd.

Franeker: parkeerautomaten vernield
De politie heeft woensdagochtend aangifte opgenomen van het vernielen van twee parkeerautomaten. Tussen vrijdag 14 december en dinsdag 18 december werden twee automaten in de Sjaardemastraat en in de Schilbanken vernield. Van de automaat in de Sjaardemastraat werd het binnenwerk en de bestrating rondom de automaat vernield. De automaat in de Schilbanken werd met zwaar vuurwerk opgeblazen.

Fryslân: snelheidscontrole na klachten
De politie heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden woensdagochtend van 07.00 uur tot 08.30 op snelheid gecontroleerd op de Mjumster Wei in Bakkeveen. Tijdens de controle reden vijf bestuurders sneller dan de toegestande 80 kilometer per uur, met 106 kilometer per uur als hoogst gemeten snelheid. De politie gaat de komende periode vaker op snelheid controleren op de Mjumster Wei. In Sneek werd woensdag tussen 09.00 en 14.00 uur gecontroleerd op de Stadsrondweg-Zuid. In verband met wegwerkzaamheden is de snelheid daar uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk teruggebracht tot 50 km/u. Van de 2837 gecontroleerde bestuurders reden er 88 te snel. De topper was 75 km/u. s Middags werd gecontroleerd op de Worp Tjaardastraat, een 50 km-weg. De politie bekeurde 19 van de 442 gecontroleerde bestuurders. De snelste reed 67 km/u.

Leeuwarden: woninginbraken
De politie onderzoekt een inbraak in een appartement aan de Nijlansdyk. Men kwam woensdagavond binnen na het openbreken van de balkondeur. Uit de woning werden een televisie, een radio, een camera en een Friese staartklok gestolen.
Woensdagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Trosdravik. De dader kon binnenkomen na het openbreken van een raam. Er is onder andere antiek porselein gestolen.

Fryslân: kleine branden
De politie heeft woensdag drie keer de brandweer geassisteerd bij kleine brandjes. In Bolsward werd brand gesticht in een hoop afval naast een woning aan De Skarren. Mogelijk was vuurwerk de oorzaak. De brandweer bluste de rommel. De schade bleef beperkt tot een flinke roetaanslag op de woning.
Op het Grootzand in Bolsward woedde een schoorsteenbrand in een woning. De brandweer kon haar werkzaamheden beperken tot het vegen van de schoorsteen.
In Leeuwarden werd een koelkast naast een berging van oud papier aan de Roptastate in brand gestoken. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was geen spoor meer van de dader(s).
In Heerenveen moest de brandweer uitrukken naar een woning aan de Nieuwstraat voor een schoorsteenbrand. Ook hier was het vuur snel onder controle. De schade is niet bekend.