Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft gisteren de verkoop van 42 bedrijfsruimten in de Oude Haven afgerond. Kopers zijn een vastgoedbedrijf en twee horecaondernemers uit de Oude Haven.

Alle 42 bedrijfsruimten (winkels, kantoorruimten en horecagelegenheden) zijn via een openbare inschrijving met maximaal twee biedronden te koop aangeboden. Na een tweede biedronde is het vastgoed uiteindelijk dus naar bovengenoemde bedrijven gegaan. Het vastgoed is bij deze kopers in goede handen terecht gekomen, zij zijn namelijk langdurig betrokken bij de Oude Haven. Bovendien hebben zij zich bewezen door hun succesvolle betrokkenheid bij de ontwikkeling van het gebied .

Als één pakket

Alle bedrijfsruimten zijn als één pakket te koop aangeboden om te voorkomen dat enkele objecten niet zouden worden verkocht. Er is besloten tot verkoop van de panden, omdat het niet langer nodig is dat de gemeente de panden bezit. Bij de ontwikkeling van het gebied begin jaren 80 was er geen andere partij dan de gemeente om de bedrijfsruimten te kunnen realiseren. Inmiddels is het gebied succesvol en kunnen de bedrijfsruimten even goed in handen zijn van particulieren of andere marktpartijen. Met de inkomsten van de verkoop zal de gemeente weer andere gebieden in de stad ontwikkelen.

Heroriëntatie

De gemeente is bezig al haar vastgoed bij één organisatie binnen de gemeente onder te brengen; het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). In het kader hiervan heeft een heroriëntatie van de vastgoedportefeuille plaatsgevonden. Het niet-strategische bezit en de woningen worden verkocht. Gestart is met de verkoop van de objecten in de Oude Haven. In de loop van 2008 zullen meer panden worden verkocht.

Bron: Stadsmakelaar, 20-12-2007