PvdA Rotterdam


Vandaag in de raad

Do 20 Dec 2007 - Redactie
Vandaag in de raad

Het is de laatste raadsvergadering van dit jaar. Met een overvolle agenda. Vanmiddag kwamen onder andere het Stop&Shop-parkeerbeleid, begeleid kamerwonen voor jongeren en de WMO aan de orde. De raadsvergadering is op dit moment nog bezig.

Stop&Shop
De PvdA wilde van het stadsbestuur weten of de proef Shop&Stop in Charlois na 31 december blijft bestaan tot het beleid definitief wordt ingevoerd. Raadslid Birsel Gülmüs drong ook bij de wethouder aan om snelle invoering van Stop&shop in andere straten in Rotterdam. De wethouder gaf aan dat de proef wordt doorgezet en dat de plannen voor verdere invoering niet al te lang op zich zullen laten wachten.

Asbest
Deze week werd vanwege asbest een pand van de gemeente uit voorzorg ontruimd. De PvdA-raadslid Ronald Motta wilde weten wat precies was gebeurd en welke gezondheidsrisicos het personeel heeft gelopen. Wethouder Hamit Karakus stelde de raad gerust. Het gebouw werd uit voorzorg ontruimd, maar achteraf gezien was dat niet nodig geweest. Gezondheidsrisicos waren er nooit. Karakus verzekerde de raad ook dat men niet eerder van het bestaan van deze asbest had kunnen weten.

Hoogstraat
Al eerder werd uitgebreid door de raad gesproken over de inbraken in de Hoogstraat. Leefbaar wilde dat onmiddellijk mobiel cameratoezicht werd ingevoerd. De Burgemeester gaf aan dat intensief op veiligheid wordt ingezet. De politie surveilleert gedurende de hele dag zowel in uniform als in burger. De verlichting wordt verbeterd en de straten aangepakt. Na eerdere beloften zullen vaste cameras in januari worden geplaatst. De Burgemeester achtte mobiel cameratoezicht praktisch niet mogelijk. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst wil alert blijven op de situatie rond de Hoogstraat maar vindt dat het college goed op weg is.

Begeleid wonen
De PvdA wil dat de wachtlijsten voor begeleid wonen voor jongeren worden aangepakt. Raadslid Matthijs van Muijen: Begeleid wonen kan de schooluitval flink terugdringen, daarom moeten we hierop in blijven zetten. De wethouder van onderwijs onderstreepte de stelling van Van Muijen. De schooluitval is flink gedaald, van 30% naar 20%. Het stadsbestuur wil zich flink inzetten voor het project. Een motie voor terugdringen van de wachtlijsten werd door alle aanwezige raadsleden onderstreept.

Later meer over deze raad op de website.