Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 20-12

OOSTERHOUT NB, 20 december 2007

Auto weg na woninginbraak

WIJK EN AALBURG: Op donderdagochtend is er even na 02.00 uur ingebroken in een woning aan de Grote Kerkstraat. De daders gooiden een ruit in en namen autosleutels weg. Met behulp hiervan is de zwarte BMW met kenteken 63-TT-JD weggenomen. De eigenaar werd wakker van het rumoer en zag zijn auto wegrijden. Hij waarschuwde de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van inbraak en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. In de woning hebben technisch rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld.

Twee arrestaties na zwaaien met pistool

TILBURG / KAATSHEUVEL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op de Midden Brabantweg ter hoogte van Kaatsheuvel twee mannen uit Kaatsheuvel (23 en 25 jaar) aangehouden vanwege vuurwapenbezit, in de auto waarin zij reden werd een alarmpistool en en een wapenstok aangetroffen.De politie controleerde de auto na een melding dat er een persoon had staan zwaaien met een vuurwapen op de Korvelseweg. De dader was daarna ingestapt in een auto, waarvan merk en kenteken werden opgenomen.

Agenten van het district Oosterhout zagen de auto met hoge snelheid over de Midden Brabantweg rijden in de richting van Waalwijk. Vanwege het mogelijke vuurwapengebruik namen de dienders uit voorzorg bij de controle hun vuurwapen ter hand. Het vuurwapen, wat dus een alarmpistool bleek te zijn, lag in het handschoenenkastje. Ook werd onder de bestuurdersstoel nog een wapenstok aangetroffen. De verdachten zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Zij kunnen een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

24 bekeuringen bij verkeerscontroles

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Bij verkeerscontroles in verschillenden straten in de genoemde plaatsen zijn woensdag 24 bekeuringen uitgeschreven. Hieronder waren 22 bekeuringen voor het dragen van de autogordel, 2 voor het niet handsfree bellen en 1 voor het niet volgen van het fietspad door een bromfietser. Voor diverse lichte overtredingen is in het kader van de stakingsacties een waarschuwing gegeven.

Auteur: Inge Rijgersberg