Rechtbank Breda


Nog meer veroordelingen voor rellen bij Jong Oranje-Jong Marokko

20 december 2007 - Vanmorgen stonden in Breda nog acht verdachten terecht voor betrokkenheid bij de voetbalrellen in Tilburg op 22 mei van dit jaar rond de wedstrijd Jong Oranje - Jong Marokko in het Willem II-stadion. Deze verdachten waren allen meerderjarig.

Vijf verdachten zijn door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen variërend van 50 tot 130 uur, voor feiten als het schoppen en slaan van stewards, beveiligers en politiefunctionarissen. Acht uur van elk van die werkstraffen kan in het stadion zelf worden uitgevoerd, op 12 januari 2008. Aan één verdachte is een gevangenisstraf van 30 dagen opgelegd, waarvan 14 dagen voorwaardelijk, plus een werkstraf van 90 uur, voor mishandeling van twee stewards. De zaak van één verdachte is aangehouden tot maart 2008. Bij één verdachte is de dagvaarding nietig verklaard, hij zal opnieuw gedagvaard worden.

Afgelopen dinsdag werden ook al acht minder- en meerderjarigen veroordeeld tot werkstraffen en in één geval een geldboete voor betrokkenheid bij de voetbalrellen.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 20 december 2007 Naar boven