Gemeente Eemnes

Persberichten

Woon advies commissie bezoekt appartementen Vierkante Bosje

De gemeente Eemnes heeft de Woon Advies Commissie (WAC) tijdens het ontwerptraject gevraagd de plannen te bekijken en de commissie heeft vervolgens een aantal suggesties gedaan die volgens WAC-normen het woongenot en gebruiksgemak kunnen verhogen.
Het appartementengebouw, dat met 4 bouwlagen het hoogste woongebouw van Eemnes is, ligt direct naast de koeienrotonde.

Een delegatie van de WAC (Riet Hilhorst, Eline Lemstra, Margreet Dop) heeft samen met wethouder Zoetman (volkshuisvesting) en mevr. Karen Loman (bouw- en woningtoezicht) het appartementencomplex bezocht om te bekijken of de adviezen zijn opgevolgd. Oscar Becker van bouwbedrijf Vos en Teeuwissen/Heijmans was zo vriendelijk om een rondleiding te geven.

In grote lijnen waren de leden van de WAC erg tevreden. Veel van hun adviezen zijn opgevolgd. Zo zijn verschillende deuren en radiatoren en de aansluitingen voor telefoon en TV in de slaapkamer op logischer plaatsen aangebracht. Vele andere adviezen, die de doelmatigheid, toegankelijkheid veiligheid en duurzaamvriendelijkheid ten goede komen, zijn eveneens overgenomen.

De gemeente Eemnes is verheugd te kunnen constateren dat Vos en Teeuwissen zeer veel van de adviezen van de WAC heeft overgenomen en dat de inspanningen van de WAC hierdoor een duidelijke toegevoegde waarde zijn geweest.

(Gepubliceerd 19-12-2007)