Gemeente Hattem

Hattem maakt masterplan voor zwembad bij De Marke

Hattem, 20 december 2007 - De gemeente Hattem wil het komende half jaar een Masterplan opstellen voor een nieuw zwembad nabij het multifunctioneel centrum ''De Marke''. Het college van Burgemeester en Wethouders gaat daarom de gemeenteraad voorstellen een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen om dit Masterplan te kunnen laten maken.

Het Masterplan moet antwoord geven op de vraag of het mogelijk is om bij ''De Marke'' een zwembad te bouwen. In de afgelopen periode is door de gemeente onderzocht op welke locaties een nieuw zwembad gerealiseerd kan worden. Op basis van deze onderzoeken lijkt een zwembad bij ''De Marke'' het meest kansrijk.

Het Masterplan is naar verwachting dit voorjaar gereed. Het plan moet ook inzicht geven in de financiële haalbaarheid. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op basis van dit Masterplan een besluit neemt over de bouw van een nieuw zwembad. Bij een positief besluit zal het bad dan medio 2009 in gebruik genomen kunnen worden.

De gemeente is in overleg met de eigenaar van het huidige zwembad 'de Watermulder' om het personeel zo veel mogelijk te betrekken bij de plannen voor het nieuwe zwembad.