Raad van de Europese Unie

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/97805.pdf

P E R S

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE
NL
Brussel, 19 december 2007

16711/07 (Presse 301)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de opheffing van de noodtoestand in Pakistan

De EU is verheugd over de opheffing van de noodtoestand in Pakistan en de intrekking van de Provisional Constitutional Order op 15 december j.l. Daarmee zijn belangrijke stappen gezet naar het herstel van de grondwettelijke orde in Pakistan. De EU verzoekt President Musharraf alle restricties betreffende de media, die vanaf 3 november zijn ingevoerd, op te heffen, alle overblijvende politieke gevangenen vrij te laten en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht volledig te respecteren.

De Europese Unie neemt nota van de verklaring van President Musharraf dat de verkiezingen voor het nationale parlement en de provinciale parlementen op 8 januari aanstaande vrij, eerlijk en transparant zullen zijn. Zij verzoekt de Pakistaanse autoriteiten ervoor te zorgen dat tijdig alle passende maatregelen genomen worden om te garanderen dat aan de internationaal erkende normen voor vrije, eerlijke en transparante verkiezingen wordt voldaan.

We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R US S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom