Rabobank helpt ouders met financieel opvoeden kind

20/12/2007 12:23



Rabobank Nederland



Theaterproductie van Frank Groothof, bedrijfsbezoeken, workshops en speciale tests voor ouder en kind

Deze maand start Rabobank Private Banking met diensten die als doel hebben ouders te helpen bij het financieel wegwijs maken van hun kind. Uit onderzoek van Nibud blijkt namelijk dat de rol die ouders spelen bij de financiële opvoeding van hun kind niet altijd goed is. Om die reden zet de Rabobank verschillende educatieve middelen in die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Deze middelen bestaan uit o.a.: de theaterproductie 'Idomeneo' van theatermaker Frank Groothof, inhoudelijke bedrijfsbezoeken bij Telegraaf Media Groep en informatie en tests op de website van de Rabobank.

Harold Knebel, directeur Private Banking Rabobank Nederland: "Juist door jongeren zelf verantwoordelijkheid te geven, leren ze financiële keuzes maken en planmatig met geld om te gaan. Als Rabobank Private Banking zien we het als onze taak ouders te helpen hun kind de weg te wijzen en financieel op te voeden. We willen daarbij ouders en kinderen een verrassende ervaring laten beleven."

Educatieve middelen:

- Voor ouders met een kind in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar (zakgeld leeftijd): de theaterproductie 'Idomeneo' van theatermaker Frank Groothof bezoeken. Deze theaterproductie is niet alleen leuk, maar ook zeer informatief.


- Voor ouders met een kind in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar (kleedgeld leeftijd): een educatief bedrijfsbezoek bij Telegraaf Media Groep. Tijdens het uitje wordt een bedrijfspresentatie gegeven door een financieeladviseur.


- Voor ouders met een kind in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar (eerste baantje): een educatief bedrijfsbezoek bij Telegraaf Media Groep. Met uitleg over een loonstrookje door een financieel adviseur.

Deelnemers aan de door Rabobank Private Banking georganiseerde activiteiten ontvangen informatief materiaal van o.a. Nibud en Bridgevest. Daarnaast heeft de Rabobank verschillende tests voor ouder en kind ontwikkeld. Deze zijn te vinden op: http://www.rabobank.nl/privatebanking/uw(UNDERSCORE)situatie/uw(UNDERSCORE)gezin/klein(UNDERSCORE)kinderen/.