Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Buurtreferendum Westerpark gaat door

Persbericht
Datum: 19 december 2007

1000 geldige handtekeningen voor correctief referendum over herinrichting Domela Nieuwenhuisplantsoen ingediend

Gisteren, dinsdag 18 december, heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Westerpark ingestemd met het eerder aangevraagde referendumverzoek. Het verzoek is toegewezen - de 1000 geldige handtekeningen zijn gehaald.
De stadsdeelraad heeft vervolgens gisteravond het volgende besloten:
* er komt een onafhankelijke referendumkamer;
* de raad benoemt drie leden voor die referendumkamer. Zij gaan onder meer adviseren over het besluit dat wordt voorgelegd en over de vraagstelling, houden toezicht op de uitvoering van de verordening en de stemprocedure, en adviseren over een evaluatie van het gehouden referendum.

De volgende stap is nu het raadsbesluit van 29 januari 2008 over onder meer de vraagstelling en de datum van het referendum. Vermoedelijk zal die datum in april 2008 zijn.

Een aantal bewoners van stadsdeel Westerpark, verenigd in een referendumcomité, heeft op 9 november 2007 een verzoek ingediend tot het organiseren van een correctief referendum. Dat moet gaan over het reeds genomen raadsbesluit over de herinrichting van het Domela Nieuwenhuisplantsoen in de Spaarndammerbuurt. Op 13 november jl. heeft de deelraad al besloten in principe met een buurtreferendum akkoord te gaan.