Politie Haaglanden

Persberichten 20 december

Haaglanden, 20-12-2007

Gewonden door explosie
Den Haag Drie personen raakten woensdag 19 december om 13.00 uur gewond toen de accu van een touringcar ontplofte. De bus stond geparkeerd op het busplatform aan het Koningin Julianaplein. De bus wilde niet starten en toen men probeerde het voertuig met startkabels te starten, kwam de accu tot ontploffing. Drie Hagenaars ( 22, 27 en 40) raakten gewond. De eerste twee waren medewerkers van het touringcarbedrijf en de derde persoon betrof een omstander. Alle drie hadden accuzuur in hun gezicht, ogen en huid gekregen. De GGD vervoerde hen naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Kopstaart met vier partijen
Den Haag Vier personenautos raakten dinsdag 19 december om 17.20 uur betrokken bij een kop-staart aanrijding op de Troelstrakade. Door vooralsnog onbekende oorzaak botsten vier personenautos op elkaar. Een 37-jarige inzittende uit Den Haag moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd in verband met nek en rugklachten. De GGD vervoerde uiteindelijk twee personen voor onderzoek vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag/Loosduinen De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof in de Aaltje Noordewierstraat. Een 57-jarige inwoonster uit Den Haag liep over straat en stak ter hoogte van de sportschool de rijbaan over in de richting van de Beethovenlaan. Op dat moment kwam een jongen op een witte damesfiets aanrijden. Hij rukte de tas van de 57-jarige uit haar handen en reed hierna hard weg. Een 67-jarge getuige trachtte de man te achterhalen maar dat mislukte. De verdachte heeft het volgende signalement: donkere kleding met capuchon, lengte circa 1.75 mtr, fors postuur. Leeftijd is onbekend. Het slachtoffer was door de straatroof erg overstuur. Zij krijgt slachtofferhulp aangeboden. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met de recherche van Bureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met de tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Gesnapt tijdens diefstal kerstdiner
Den Haag Een 45-jarige Haagse woensdagmiddag geen zin om voor de ingrediënten van haar kerstdiner te betalen. Ze besloot zes pakken zalm en een fles wijn een supermarkt aan de Elandstraat te stelen, maar werd betrapt en overgedragen aan de politie. De vrouw is met een dagvaarding heengezonden en moet zich in februari bij de rechter verantwoorden.

Pillendealer aangehouden
Den Haag De politie hield woensdagnacht een vermoedelijke xtc-dealer aan. Agenten zagen de 56-jarige man uit Hamont-Achel omstreeks kwart over één in de Van Miereveltstraat iets uit een buisje halen om het aan een 54-jarige man uit Den Haag te geven. Toen de agenten het buisje controleerden, bleken er 15 witte, oranje en blauwe pillen in te zitten. Omdat het vermoedelijk om xtc-pillen ging, werden beide mannen aangehouden. Aan het bureau werden bij de 56-jarige man nog eens acht pillen en een fors geldbedrag aangetroffen.

Voetganger komt onder auto
Leidschendam-Voorburg - Een 44-jarige automobilist uit Voorburg reed woensdag 19 december om 7.25 uur een 61-jarige voetganger uit Rotterdam aan. Dat gebeurde op de Appelgaarde. De 61-jarige man brak hierbij zijn linkeronderbeen. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de automobilist besloeg zijn voorruit ineens en zag hij de voetganger over het hoofd. De politie onderzoekt het ongeval.

Zelfgemaakte vuurwerkbom richt ravage aan
Leidschendam-Voorburg Onbekenden richtten op woensdag 19 december om 22.15 uur met een zelfgemaakte vuurwerkbom een ravage aan bij de Groen van Prinsterennschool in Voorburg. Omwonenden van de school hoorden s avonds een enorme knal en liepen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. De ingang van de school was totaal vernield en de ruiten van veiligheidsglas lagen er uit. De schade is aanzienlijk. Omwonenden zagen vier mannen tussen de 20 en 25 jaar weglopen richting de Geestbrug in Rijswijk. Toegesnelde agenten troffen het viertal echter niet aan. Er is niets gestolen uit de school. De politie is op zoek naar de daders. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met de tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Dat kan gratis via 0800-7000.

Jongens betrapt met illegaal vuurwerk
Leidschendam-Voorburg Agenten hielden op woensdag 19 december om 9.30 uur een 15-jarige jongen aan, omdat hij illegaal vuurwerk zou hebben. De politie kreeg hierover een tip. De jongen gaf toe illegaal vuurwerk in huis te hebben. Zijn moeder vertelde echter dat het haar man was die het illegale vuurwerk in België had gekocht en betaald. Het vuurwerk (hoeveelheid onbekend) is in beslag genomen. De jongen is inmiddels geen verdachte meer, die rol heeft zijn vader overgenomen. Hij zal zich binnenkort aan het politiebureau moeten melden voor verhoor.
Ook een 14-jarige jongen uit Voorburg liep tegen de lamp met illegaal vuurwerk. Hij heeft samen met de politie zijn illegale vuurwerk thuis opgehaald en ingeleverd. Daarna is hij aangehouden.

Met slok op achter het stuur
Leidschendam-Voorburg De politie hield op donderdag 19 december om
01.00 uur op de Veursestraatweg in Leidschendam een 74-jarige man uit Den Haag aan voor rijden onder invloed. De man blies 325 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Bromfietsers er vandoor na aanrijding
Leidschendam-Voorburg Een 40-jarige automobiliste uit Voorburg is op woensdag 19 december om 13.00 uur op de Savallelaan in Voorburg aangereden door een brommer met daarop twee jongens. De vrouw stond voorgesorteerd om rechtsaf de Ingenhoeslaan op te rijden. De zwarte brommer met daarop de twee jongens kwam over de stoep tegen het verkeer in aangereden en raakte de auto. De twee jongens stapten af, maar gingen er vandoor toen de automobiliste pen en papier uit de auto pakte. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. De twee jongens zouden tussen de 16 en 17 jaar zijn en ze waren allebei in het zwart gekleed. Het tweetal had twee oranje jerrycans bij zich. Bent u getuige geweest of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900 8844. Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800 7000.

Rijden zonder licht
Leidschendam-Voorburg Agenten bekeurden op woensdag 19 december tussen 07.00 en 09.00 uur op de Parkweg in Voorburg zeven fietsers omdat ze zonder verlichting reden. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten, controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Kledingdieven in de kraag gevat
Rijswijk De politie hield op woensdag 19 december om 14.00 uur in een warenhuis aan de Prins Johan Friso Promenade in Rijswijk twee jongens van 15 en 17 uit Den Haag aan voor winkeldiefstal. Het tweetal was door een oplettende getuige en de beveiliging van het warenhuis in de kraag gevat. De jongens gingen gescheiden van elkaar met stapels kleding de paskamers in. De 17-jarige jongen liep vervolgens naar de nooduitgang, waar hij buiten het zicht van beveiligingscameras een jas en een trui uittrok en in een tas stopte. De jongen bekende na zijn aanhouding de diefstal. De 15-jarige jongen ontkent iedere betrokkenheid. Beide jongens zijn aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Rijden zonder rijbewijs
Wassenaar De politie hield op woensdag 19 december om 10.40 uur een 35-jarige man uit Nootdorp aan voor het rijden zonder rijbewijs. De man reed in een auto met daarachter een aanhanger vol aarde. Surveillerende agenten zagen dat de aanhanger niet was afgedekt. Bij controle van de persoonsgegevens, bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht niet verder rijden.

Wisseltruc mislukt
Wateringen Een 34-jarige Hagenaar trachtte dinsdag 19 december om 21.20 bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg een voordeeltje te halen. De man verwisselde van enkele artikelen de prijsstikkers en hoopte op die manier een voordeel van ruim 160 euro te behalen. Beveiligingspersoneel betrapte de man en droeg hem over aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal.

Goed verlicht
Delft De politie controleerde woensdag 19 december tussen 07.00 en 08.00 uur op de Mercuriusweg de fietsverlichting van passerende fietsers. Van de ruim 70 fietsers reden er zeven zonder verlichting. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Beginnend bestuurder in de fout
Delft De politie betrapte woensdagochtend om 01.20 uur op de Vrijenbanselaan een 23-jarige beginnend bestuurder uit Delft op rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden die er bij het zien van de politie snel vandoor ging. De man trachtte zich met auto en al te verstoppen in een parkeervak aan de Boeroestraat. Hij verraadde zichzelf doordat zijn remlichten bleven branden. De man blies aan het bureau 270 ugl. De wettelijke bovengrens ligt voor beginnend bestuurders op 88 ugl. De politie maakte proces-verbaal op tegen de Delftenaar.

Vrouw gewond bij aanrijding
Delft Een 82-jarige voetgangster uit Delft raakte dinsdag 19 december om 10.30 uur gewond bij een aanrijding op de Buitenhofdreef. De vrouw stak ter hoogte van de tramhalte plotseling de rijbaan over. Een aankomende personenauto, bestuurd door een 51-jarige bestuurder uit Schiedam, kon de vrouw niet meer ontwijken. De GGD vervoerde de vrouw met een gebroken been naar het ziekenhuis.

Vrouw vernielt reclamebord
Delft Een agent in burger zag dinsdag 19 december om 15.00 uur dat een, naar later bleek 23-jarige Delftse, een reclamebord van een filiaal aan de Paradijspoort volkomen onnodig vernielde. De vrouw liep langs het bord en sloeg nabij de roltrappen van het winkelcentrum aan de Paradijspoort het bord in stukken. De agent bedacht zich geen moment en hield de vrouw direct aan. Zij kreeg een proces-verbaal.