Zuka.nl zet vraagtekens bij Funda.nl

20/12/2007 10:22



Vero Sales B.V.



"In hoeverre kan ik een partij serieus nemen die enerzijds de mogelijkheid tot verder onderhandelen over een eventuele overname open laat en anderzijds mij - via haar aandeelhouders - aan banden probeert te leggen? Ik kan dat maar op één manier uitleggen: men vreest voor haar monopolie."

Het lijkt erop dat deze vrees terecht is. Immers, met de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam van afgelopen week werd het vonnis tegen Jaap.nl van 7 december vernietigt. De online huizenmarkt ligt weer open: het is niet langer verboden gegevens van makelaars op websites op te nemen.

De Stichting Baas in Eigen Huis blijft hopen dat de uitspraak van 13 december jl. weer wordt teruggedraaid. Voordat deze uitspraak een feit was, had men Zuka schriftelijk gesommeerd zich te gedragen conform het eerdere vonnis. Toen Jaap.nl in het gelijk werd gesteld, bood Zuka aan de door haar gestarte bodemprocedure tegen de Stichting Baas in Eigen Huis te royeren.

"Het is een reële verwachting dat de rechtbank het arrest van het hof van 13 december jl. zal volgen en uw cliënten niet ontvankelijk zal verklaren", schreef de advocaat van Zuka.nl Mede om die reden werd aangeboden de zaak te royeren. Bij monde van hun advocaat liet de Stichting Baas in Eigen Huis weten 'de handdoek nog niet in de ring te gooien'.

In deze periode ontving Zuka ook reactie op het door haar gedane bod van 20 miljoen euro op Funda: ". . . bericht ik u dat wij geen interesse hebben om Funda te verkopen tegen genoemd bedrag..."

Ron van Veldhoven: "Wij zijn niet langer geïnteresseerd in overname van Funda. Onze doelstelling is en blijft de grootste te worden op de online huizenmarkt. Dat gaan we echter op een andere en vooral unieke manier doen. Momenteel leg ik samen met mijn mede-investeerder - die overigens om strategische redenen tot nader orde anoniem wenst te blijven - de laatste hand aan die plannen."





http://www.zuka.nl