Gemeente Dongen


Move it Dongen ontvangt keurmerk ClubExtra

ClubExtra Dongen heeft een keurmerk en certificaat ontvangen omdat de begeleiders van dit project hun opleiding met succes hebben afgelegd. Hierdoor is Dongen nu een van de 29 plaatsen in Nederland die lessen voor kinderen met een motorische achterstand mogen verzorgen.

Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar kunnen te maken krijgen met motorische achterstand. Deze achterstand kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het buiten spelen Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met hun leeftijdgenootjes.

Aangepast aanbod
Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met een motorische achterstand. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen. Om hier iets aan te doen is in Dongen in het kader van de MOVE-IT sportprojecten CLUB Extra opgestart. Bij CLUB EXTRA krijgen de kinderen veel individuele aandacht. De maximale groepsgrootte is 10 kinderen. De deskundige leiding stemt de lessen af op de vaardigheid van het kind dus op wat het kind wél kan. De lesstof wordt op verschillende manieren aangeboden met als doel het kind intensief en op eigen niveau mee te laten doen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten 'stapje voor stapje' moeilijker te maken. Als kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdgenoten hebben ingelopen, dan kunnen ze eventueel lid worden een sportvereniging.

Meer informatie
Voor meer informatie over CLUB EXTRA kunt u contact opnemen met de coördinator van dit project de heer J. van den Reijen. Bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 13.30 17.00 uur via telefoonnummer (06) 30 83 62 48.

Laatst gewijzigd: 20-12-2007