Gemeente Den Haag

Den Haag, 19 december 2007

Den Haag introduceert nieuw fenomeen op Haagse woningmarkt

Elf Haagse klussers ondertekenen koopcontract

Elf Haagse klussers tekenen op 20 december het koopcontract voor hun opknapwoning. De feestelijke ondertekening vindt tussen 14.00 uur en 15.00 uur plaats in een van de kluswoningen aan de Beeklaan 341.

U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn!

Nieuw fenomeen

Met de kluswoningen introduceert de gemeente Den Haag een nieuw fenomeen op de woningmarkt. Door de gemeente onteigende woningen worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. De toekomstige eigenaar heeft een opknapverplichting en gaat te werk volgens een vastgesteld programma van eisen. 'De gemeente wil haar burgers een zo groot mogelijke variatie bieden als het gaat om het realiseren van woonwensen. Dat doen we al door diverse partijen te stimuleren om gedifferentieerd te bouwen en met de klushuizen voegen we daar een nieuwe mogelijkheid aan toe', aldus wethouder Marnix Norder van Bouwen en Wonen.

Opknapverplichting
Het gaat om panden die voorheen in handen waren van huisjesmelkers, die de woningen illegaal verhuurden en het onderhoud verwaarloosden. De klushuizen worden voor bedragen tussen de ¤ 5.000,- en ¤ '¬ 35.000,- verkocht aan particulieren. De kopers verplichten zich het pand op te knappen en het pand minimaal drie jaar zelf te bewonen. De woningen worden pas formeel overgedragen aan de koper nadat het plan voor de renovatie is goedgekeurd door de gemeente. Kopers worden gedurende het gehele proces begeleid.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Gemeente Den Haag