CDA

Adventbijeenkomst CDA met bisschop Muskens

Op donderdag 20 december zal de onlangs met emeritaat vertrokken bisschop Tiny Muskens spreken tijdens de jaarlijkse adventsbijeenkomst van het CDA.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Kerk van OLV van Goede Raad in Den Haag en begint om 19.30 uur.

Het CDA is zeer verheugd dat Mgr. Muskens heeft toegezegd te spreken. Muskens, die op 11 december 72 jaar wordt, is op 1 december jl. teruggetreden als bisschop van Breda. Hij doet op 2 februari 2008 intrede in de Pauluscommuniteit van de benedictijnen in Teteringen bij Breda. Hij wordt daar âregulier oblaatâ, wat betekent dat hij deelneemt aan het leven van de monniken en het monnikenkleed draagt.

Muskens heeft zich doen kennen als een eigenzinnig man met een grote sociale bewogenheid. Hij kreeg grote bekendheid met zijn uitspraak dat een arme een brood mag stelen, als hij geen andere manier heeft om aan voedsel te komen. Muskens zei 'de woordvoerder van de onderkant van de samenleving' te willen zijn.

Het CDA Den Haag organiseert, samen met het CDA Zuid-Holland, jaarlijks een adventsbijeenkomst. De bedoeling hiervan is dat in de aanloop naar Kerst wordt stilgestaan bij wat de christen-democratie inspireert. Vorige adventsbijeenkomsten met sprekers als Mgr. Ad van Luyn, Ds. Carel ter Linden, Mgr. Philippe Bär en Minister Piet Hein Donner trokken veel aandacht.

Het adres van de Kerk van OLV van Goede Raad is Bezuidenhoutseweg 157. De toegang is vrij en iedereen is van harte welkom.
---