Stad Brussel


Werelddagen van de Suikerziekte

Op 20 december van vorig jaar, erkende de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de suikerziekte als "een chronische ziekte, ziek makend en duur, die met ernstige complicaties gepaard gaat, ernstige risico's aan de families, de Lidstaten en de hele wereld laat lopen" en besloot om van 14 november de jaarlijkse werelddag van de Suikerziekte te maken.

Deze datum markeert immers de verjaardag van Frederick Banting die, met Charles Best, de ontwerper van het idee is dat op de ontdekking van de insuline in 1922 uitmondde.

Om deze erkenning door de VN van de Werelddag van de Suikerziekte (dag die in 1991 door WGO en FID werd bedacht) te markeren, werd een nieuwe logo gekozen door de Internationale Stichting van de Suikerziekte (FID) in de vorm van een blauwe cirkel, waarbij blauw voor de hemel staat die alle Lidstaten verenigt. Er werd eveneens een campagne gelanceerd waarbij symbolische gebouwen in heel de wereld worden verlicht.

Het College van de Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel heeft erop gestaan om haar solidariteit in deze sensibilisatiestrijd te markeren door deel te nemen aan deze verlichtingscampagne. Het Stadhuis werd gekozen en zal aanstaande dinsdag 13 en woensdag 14 december in blauw verlicht worden.