Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 18 december

regio, 19-12-2007

Twee dode honden na aanrijding

UITGEEST, 14 december - Een 48-jarige man uit Sassenheim heeft maandag aangifte gedaan van een aanrijding met dodelijke afloop. De man was vrijdagavond betrokken bij een aanrijding op de Lagendijk. Hij liep rond 18.30 uur met zijn twee honden, Syberische Huskey's, ter hoogte van de molen over de dijk. Daar werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Uitgeest. Hierbij raakte de man licht gewond maar zijn twee honden overleefden de klap niet. De honden zijn door de dierenambulance afgevoerd. De bestuurder van de auto bleef ongedeed. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Vrouw beroofd

HAARLEM, 18 december - Een 23-jarige Haarlemse is maandagnacht op de Europaweg beroofd. De vrouw fietste rond 01.00 uur op het fietspad bij de kruising met de Nederlandlaan toen er door een een man op een fiets aan haar tas werd getrokken. De vrouw kwam ten val en kreeg een paar klappen van de rover. Die rukte vervolgens de tas van haar schouder en ging er mee vandoor. De rover is een jonge, lange, blanke man die in het zwart gekleed ging. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie in Schalkwijk, tel. 0900-8844.

Twee keer rijbewijs kwijt na veel te hard

HOOFDDORP/VIJFHUIZEN- 17 december. Politiemensen namen rond 16.00 uur op de Driemerenweg het rijbewijs in van een 26-jarige automobiliste uit Hillegom. De vrouw reed 111 km/u, waar door wegwerkzaamheden 50 de maximum snelheid was. Een 51-jarige motorrijder uit Beverwijk reed op dezelfde weg 153 km/u, waar 100 de maximaal toegestane snelheid is. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brommobiel in brand

ZWANENBURG- 17 december. Een brommobiel, die geparkeerd stond bij de begraafplaats aan de Kerkhoflaan, vloog rond 17.00 uur in brand. De brandweer bluste de brand en constateerde dat de brand een technische oorzaak had.

Hennepkwekerij aangetroffen

HOOFDDORP- 17 december. Politiemensen stelden rond 22.30 uur een onderzoek in in een loods achter een woning aan de Rijnlanderweg. De loods was opgevallen omdat het dak van de loods niet bevroren was, terwijl dat bij alle andere daken wel het geval was. Op de bovenverdieping van de loods werd een in werking zijnde hennepkwekerij van zo'n 500 planten met bijbehorende apparatuur aangetroffen. De elektriciteit bleek illegaal getapt te worden, dit werd door Nuon weer ongedaan gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. De planten en bijbehorende apparatuur worden vernietigd.

Agressieve winkeldief aangehouden

HOOFDDORP, 17 december - Personeel van een winkel aan het Marktplein betrapte rond 19.00 uur een 50-jarige Hoofddorper op de diefstal van een aantal dvd's. De man haalde de folie eraf maar kreeg in de gaten dat hij was betrapt en gooide de dvd's weg. Hij werd toch aangehouden. Hij gedroeg zich agressief tegen het personeel en is overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Overval op supermarkt

UITGEEST- 18 december. Twee gemaskerde mannen hebben rond 07.00 uur een supermarkt aan de Melis Stokelaan overvallen. Zij kwamen aan de achterzijde de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel met op vuurwapen gelijkende voorwerpen. De overvallers verlieten uiteindelijk de zaak met een onbekend geldbedrag.

De politie stelt een onderzoek in naar de overval en voert onder andere een buurtonderzoek uit. Indien de overvallers gebruik hebben gemaakt van een auto, is het mogelijk dat tussen 06.00 en 07.30 uur er in de buurt van de supermarkt een auto stond waarvan de motor draaide of waarvan de ruiten niet bevroren waren. Mensen die hier zo'n auto hebben gezien, getuige zijn geweest van de overval of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Bromfietser gewond na eenzijdige aanrijding

OUDE MEER- 18 december. Een 43-jarige bromfietser uit Mijdrecht raakte omstreeks 06.30 uur gewond toen hij op de Aalsmeerderdijk op een stapel stenen botste. De stenen lagen op de rijbaan vanwege wegwerkzaamheden. Het slachtoffer werd mogelijk verblind door verlichting van een tegenligger en zag de stenen over het hoofd. Ambulancepersoneel vervoerde hem met onbekend letsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Auto op zijn kant door gladheid

BEVERWIJK- 18 december. Op de A22 belandde rond 06.30 uur een auto, bestuurd door een 29-jarige man uit IJmuiden, op zijn kant. De auto raakte vermoedelijk vanwege de gladheid in een slip, ramde de vangrail en kwam op zijn kant terecht. Niemand raakte gewond.