19 Dec 2007
Eddy Duquenne benoemd tot co-gedelegeerd bestuurder van Kinepolis Group

De raad van bestuur van Kinepolis Group heeft gisteren 18/12 Eddy Duquenne, voormalig topman van Sunparks, aangesteld tot co-gedelegeerd bestuurder van Kinepolis Group naast Joost Bert als co-gedelegeerd bestuurder, en dit met ingang van 1 januari 2008.

De benoeming van de heer Duquenne kadert in de beslissing van de raad van bestuur het operationele management gevoelig te versterken, en dit op aangeven van de familie Bert en Joost Bert. Als co-gedelegeerd bestuurder zal Eddy Duquenne de volledige operationele verantwoordelijkheid dragen, terwijl Joost Bert verantwoordelijk blijft voor de strategische, concept- en projectmatige ontwikkelingen binnen de groep.

Eddy Duquenne (46) is licentiaat toegepaste economische wetenschappen. Na een jarenlange loopbaan als executive manager corporate banking bij Fortis Bank (voorheen ASLK Bank), werd hij in 1998 gedelegeerd bestuurder van Sunparks Groep nv.

Van 1998 tot 2007 nam hij -in tandem met Mark Vanmoerkerke- het gedelegeerd bestuurderschap waar van Sunparks Groep nv, dit voorjaar door de familie Vanmoerkerke overgelaten aan Pierres & Vacances. Hij bouwde een grote expertise op in het algemene beheer van recreatiedorpen. Hij heeft zich bij Sunparks onderscheiden als een gedreven, operationeel manager met oog voor klantenbelevenis, operationele efficientie en waardecreatie. Zijn ervaring in de exploitatie van vrijetijdsactiviteiten en de ontwikkeling van een vastgoedpatrimonium is uitermate relevant voor de nieuwe uitdaging die hij bij Kinepolis heeft aanvaard.

Eddy Duquenne vervulde in het verleden diverse bestuursmandaten, waaronder het bestuurderschap bij GIMV. Bij Kinepolis Group was Eddy Duquenne net één jaar onafhankelijk bestuurder (niet-uitvoerend).

Corporate Communication
Kinepolis Group NV
Eeuwfeestlaan 20
1020 Brussel
kinepolispressservice @kinepolis.com