KNHS


Nederlandse springruiterploeg grijpt naast de titel 18 december 2007

AMSTERDAM (KNHS) - Tijdens de vanavond gehouden verkiezing "Sportploeg van het Jaar 2007" hebben de Nederlandse springruiters naast de titel gegrepen. Na de zeer aansprekende internationale successen van het Nederlandse springruiterteam in 2007 leek het Oranje kwartet kansrijk voor deze titel.

Het team bestaande uit Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up and Down, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie, Albert Zoer (Echten) met Okidoki en bondscoach Rob Ehrens (Velp) moest het hoofd buigen voor de andere genomineerden. In de Amsterdamse RAI waren het de voetballers van Jong Oranje die door hun collega sporters verkozen werden tot Sportploeg van het Jaar 2007. Zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning eindigden als tweede.

Ook in 2006 drong de springruiterploeg door tot de laatste drie van de verkiezing Sportploeg van het Jaar. Aan die uitzending en de daarin getoonde beelden van het WK in Aken hebben de springruiters zich toen zeer gestoord. De dit jaar getoonde beelden van de springruiters waren veel positiever, maar hadden voor de echte paardensportliefhebber nog wel wat langer mogen duren.
De verkiezing werd live uitgezonden door de NOS televisie. In de totale presentatie van de in 2007 succesvolle Nederlandse sportploegen kwam ook de Europees goud winnende dressuurequipe in beeld.

De enige Nederlandse ruiterploeg die in de geschiedenis van de verkiezing Sportploeg van het Jaar ooit de titel greep was de springruiterequipe in 1977. Johan Heins, Henk Nooren, Antoon Ebben en Harry Wouters grepen in dat jaar het Europese teamgoud, terwijl Johan Heins ook individueel Europees kampioen werd.