Waterschap Rivierenland

Hoogste punt nieuwbouw laboratorium bereikt

Na een half jaar bouwen, wordt op 19 december aanstaande het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het laboratorium van Waterschap Rivierenland. Heemraad Heerke Kuiper en afdelingshoofd Laboratorium Johan van Rooij zullen dit moment markeren door op de bouwplaats aan de Blomboogerd 12, in Tiel, de vlag te hijsen. Na dit vlagvertoon vindt aansluitend een korte officiële bijeenkomst plaats in het hoofdkantoor van het waterschap.

Verdubbeling capaciteit

De planning is, dat het nieuwe laboratorium, ontworpen door architect Peter Zandbergen van AGS Architekten en Planners uit Arnhem, medio 2008 gereed is. Het zal dan plaats bieden aan zo'n 35 medewerkers. Vergeleken met het huidige laboratorium aan de Beatrixlaan in Tiel, zal de onderzoekscapaciteit verdubbelen. Daarbij zullen ook nieuwe technieken worden toegepast waardoor bijvoorbeeld onderzoek mogelijk is naar de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen in oppervlaktewater en afvalwater.

Meerdere opdrachtgevers

Evenals nu het geval is, zal het nieuwe laboratorium niet alleen voor waterschap Rivierenland werken, maar ook voor externe opdrachtgevers.