Gemeente Delft

Verkeerssituatie Surinamestraat wordt aangepast

Het college van B&W heeft ingestemd met een verkeersbesluit voor de Surinamestraat. Het verkeersbesluit is één van de extra maatregelen die de gemeente als gevolg van een gerechtelijke uitspraak op 27 november treft rondom de beoogde locatie voor de dagopvang van dak- en thuislozen en/of verslaafden aan de Surinamestraat.

Met het verkeersbesluit wordt de ventweg van de Haagweg, ter hoogte van de hoek Haagweg/Surinameweg afgesloten. Aan de Curacaostraat richting Oostsingel/Haagweg ter hoogte van Oostsingel 209 wordt de huidige doorsteek, die nu alleen voor fietsers doorgankelijk is, aangepast zodat al het verkeer hier gebruik van kan maken. Maatgevend voor de doorgankelijkheid zijn touringcarbussen en vrachtverkeer, waaronder de brandweer. Met het verkeersbesluit kan een afscheiding aangebracht worden tussen het Dienstencentrum Surinamestraat en het aangrenzende perceel op de Haagweg.

Daarnaast is conform het vonnis van de kortgedingrechter een de afschermende groenvoorziening in het talud van Oostsingel/Haagweg ter hoogte van de Surinamestraat aangebracht. Omdat deze groenvoorziening is versterkt met raster en palen is op 18 december de bouwvergunning afgegeven voor deze groenvoorziening.



Gemeente Delft