Ingezonden persbericht


Published: 12:44 19.12.2007 GMT+1 /HUGIN /Source: LBI International AB /AEX: LBI /ISIN: SE0000495293

LBi neemt performance marketing agency Iven & Hillmann in Duitsland over

PERSBERICHT
Stockholm/Amsterdam, 19 december 2007

LBI International AB ("LBi"), het leidende internationaal full service digital agency netwerk, maakt de overname bekend van Iven & Hillmann GmbH & Co. KG en Iven & Hillmann Verwaltungs GmbH in Berlijn, Duitsland ("I&H"). I&H is een van de toonaangevende online marketing agencies in Duitsland, gespecialiseerd in search engine marketing (SEM) en aanverwante marketing.

Robert Pickering CEO van LBi: "I&H is een toonaangevend interactief marketingbureau in Duitsland en geeft in strategisch opzicht verdieping aan onze geografische dienstenverlening en aan onze digital search gerelateerde activiteiten. We verwachten snelle groei in dit nog zeer gefragmenteerde search engine marketing segment. Daarnaast zullen de activiteiten van I&H ons ondersteunen bij onze full service dienstverlening aan blue chip klanten."

Arend Lars Iven, CEO en een van de oprichters: "We zijn verheugd om deel uit te gaan maken van LBi op een moment dat I&H zowel in Duitsland als internationaal klaar is voor verdere groei. LBi's internationale profiel, portefeuille van multinationale klanten en ondernemend karakter zijn allemaal factoren op basis waarvan we hebben besloten om samen met LBi verder te gaan."

I&H verwacht een netto omzet van boven de EUR 11 miljoen over het boekjaar 2007. Het bureau is gevestigd in Berlijn en heeft ongeveer 22 medewerkers.

De totale overnamesom zal bepaald worden op basis van een earn-out overeenkomst. LBi verwacht dat deze overname direct zal bijdragen aan de EBITDA en het resultaat.