Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dot TK linkt miljoenen websites met elkaar in TiKinet

Gratis TiKilinks voor meer verkeer naar je website

Amsterdam, 19 december 2007 - Dot TK, de online dienst die gratis .TK domeinnamen aanbiedt, heeft vandaag TiKinet geĂŻntroduceerd: een netwerk van alle websites met de .TK-uitgang. TiKinet linkt websites met vergelijkbare inhoud aan elkaar waardoor het aantal sitebezoekers stijgt.

Met de nieuwe service van Dot TK kunnen .TK gebruikers een gratis TiKilink aanmaken. Een korte en krachtige omschrijving van hun webpagina, die in de kantlijn van andere .TK-websites met vergelijkbare inhoud verschijnt. Zo ontstaan automatisch webrings die het aantal bezoekers per site enorm verhogen.

"Vooral particulieren gebruiken de .TK domeinnamen om lange en lastige adressen van bijvoorbeeld hun profielpagina's of weblogs te hernoemen in makkelijk te communiceren en onthouden varianten", vertelt Joost Zuurbier, CEO van DotTK.
"Met TiKilinks bieden we nu de mogelijkheid om ook de bekendheid van deze kleine websites en zo het aantal bezoekers daaraan flink te vergroten. Gebruikers kunnen dat overigens zelf controleren, want ook bezoekersstatistieken zijn bij de service inbegrepen. Evenals automatische optimalisatie voor vindbaarheid in zoekmachines."

Zodra een bezoeker op een website met de .TK-uitgang terechtkomt, bepaalt de nieuwe TiKinet-technologie in milliseconden welke TiKilinks en andere websites passen bij de inhoud en context van de bezochte website. Geschikte TiKilinks worden dan automatisch bij de website getoond.

"Veel .TK-gebruikers hebben juweeltjes van websites gemaakt, maar krijgen nauwelijks bezoekers. Aandacht of geld voor online adverteren ontbreekt meestal, maar meer bezoekers willen ze wel om hun gedachten, belevenissen, foto's of video's te delen. Dankzij TiKinet worden al deze prachtige websites nu op onderwerp aan elkaar gelinkt en daardoor beter vindbaar", aldus Zuurbier.

Over Dot TK
Dot TK is een joint venture van de Tokelause overheid, het telecommunicatiebedrijf Teletok en BV Dot TK. Het is wereldwijd de enige partij die gratis domeinnamen aanbiedt, in ruil voor advertenties op de websites van de domeingebruikers. De webadressen hebben de uitgang .tk, de extensie die behoort aan de eilandengroep Tokelau. Het hoofdkantoor is sinds kort gevestigd in Amsterdam.
Zie voor meer informatie over Dot TK: www.dot.tk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dot TK
Joost Zuurbier, CEO
Telefoon: 020-5315725
joost.zuurbier@dot.tk


Ingezonden persbericht