Ingezonden persbericht


EA ONTHULT OPZWEPENDE SOUNDTRACK VAN BURNOUT PARADISE

Rock in Paradise City met de gelijknamige hit van Guns N Roses

SCHIPHOL-RIJK, 19 december 2007 Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) maakte vandaag bekend dat de scheurende rockklassieker Paradise City van Guns N' Roses de soundtrack aanvoert van Burnout" Paradise voor het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en het Xbox 360" videogame en entertainment systeem. De game schakelt naar de hoogste versnelling met de muziek van 40 acts, waaronder grote namen als Alice in Chains, Jane s Addiction, Soundgarden, Twisted Sister, Jimmy Eat World en N.E.R.D. Daarnaast zijn opkomende artiesten als Airbourne, Jupiter One en LCD Soundsystem vastgelegd door Artwerk, het eigen muzieklabel van EA.

Burnout Paradise ligt op 22 januari 2008 in de winkels. De game speelt zich af in Paradise City, een open wereld waarin alles draait om snelheid, spektakel en verkenning. Proef de agressie in de straten, of je nu offline racet of online*. Vrienden kunnen rechtstreeks verbinding maken met jouw game om de tegenstand te vergroten.

Burnout is een van de populairste raceseries ter wereld. Dat vraagt om een soundtrack die zich op elk gebied kan meten met de intensiteit van de game", zegt Steve Schnur, wereldwijd verantwoordelijk voor de muziek en muziekmarketing bij EA. "We zijn ervan overtuigd dat we een explosieve mix hebben samengesteld van de stoerste rocknummers, 'Paradise City' voorop. De soundtrack zit net zo vol adrenaline als de game zelf."

De volledige soundtrack voor Burnout Paradise ziet er als volgt uit:

ARTIEST

NUMMER

Adam And The Ants

Stand And Deliver

Agent Blue

Snowhill

Airbourne

Too Much, Too Young, Too Fast

Alice In Chains

Would?

Army Of Me

Going Through Changes

Avril Lavigne

Girlfriend

B z

FRICTION

Brain Failure feat. Dicky Barrett

Coming Down To Beijing

Brand New

The Archers Bows Have Broken

Bromheads Jacket

Fight Music For The Fight

Depeche Mode

Route 66 (Beatmasters Mix)

Faith No More

Epic

Guns N Roses

Paradise City

Innerpartysystem

Heart Of Fire

Jane s Addiction

Stop!

Jimmy Eat World

Electable (Give It Up)

Junkie XL feat. Lauren Rocket

Cities In Dust

Jupiter One

Fire Away

Kerli

Creepshow

Killswitch Engage

My Curse

LCD Soundsystem

Us V. Them

Make Good Your Escape

Beautiful Ruin

Maxeen

Block Out The World

Mexicolas

Come Clean

N.E.R.D.

Rockstar (Jason Nevins Mix)

Never Heard Of It*

Finger On The Trigger

Operator

Nothing To Lose

Permanent ME

Until You Leave

Saosin

Collapse

Seether

Fake It

Senses Fail

Calling All Cars

Showing Off To Thieves**

Everyone Has Their Secrets

Skybombers

It Goes Off

Soundgarden

Rusty Cage

Sugarcult

Dead Living

Swervedriver

Duel

The Photo Atlas

Red Orange Yellow

The Pigeon Detectives

I m Not Sorry

The Styles

Glitter Hits (J.J. Puig Mix)

Twisted Sister

I Wanna Rock

**Winnaar van de tweede internationale Burnout Bandslam.

Burnout Paradise heeft een PEGI-leeftijdsadvies van 3+. De game is ontwikkeld door de bekroonde Britse ontwikkelaar EA Criterion en ligt op 22 januari 2008 in de winkel onder de merknaam EA". De demo is inmiddels wereldwijd beschikbaar via PlayStation®Network en Xbox LIVE" Marketplace. Bezoek http://burnout.ea.com of de EA perssite op http://info.ea.com voor meer informatie over de Burnout-reeks.

# # #

*Internetverbinding vereist. Zie de verpakking voor meer gegevens.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City in Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS", EA", EA SPORTS BIG" en POGO". In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO en Need for Speed zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. "PlayStation" en "PLAYSTATION" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft , Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft Groep. Wii en Nintendo DS zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl