Radboud Universiteit Nijmegen


Casimirsubsidie voor ing. P.J. Geutjes

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drs. ing. Paul Geutjes, werkzaam binnen de afdeling Experimentele Urologie en Matrixbiochemie (Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences), een Casimir-subsidie toegekend. Met deze subsidie kunnen onderzoekers van kennisinstellingen tijdelijk bij bedrijven werken en omgekeerd.

Casimir
Doel van de Casimir-subsidie is de mobiliteit van onderzoekers te vergroten en meer uitwisseling van onderzoekers tot stand te brengen tussen bedrijven en kennisinstellingen. Het programma wordt gefinancierd vanuit het nationale Deltaplan Bèta Techniek dat is opgericht door de ministeries van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Casimir maakt een loopbaan in het onderzoek aantrekkelijker en vergroot de carrièrekansen van onderzoekers.

EMCM
Geutjes heeft een subsidiebedrag van 92.500 euro toegekend gekregen in aanvulling op het EuroSTEC-programma. Bij het Nijmeegse bedrijf EMCM (European Medical Contract Manufacturing) gaat hij in deeltijd een productielijn opzetten voor het grootschalig produceren en steriliseren van de door Matrixbiochemie ontwikkelde collageenmatjes. Het is de bedoeling dit `kunstweefsel' te gebruiken als nieuwe behandelingsstrategie voor bepaalde aangeboren afwijkingen. Daarvoor moeten de collageenmatjes geproduceerd worden in speciaal gecertificeerde cleanrooms. EMCM biedt deze faciliteiten.