P E R S B E R I C H T

ENERGY STAR-label voor honderdste NETGEAR-product
Leverancier netwerkproducten zowel milieuvriendelijk als innovatief nr.1

Rotterdam, 19 december 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het honderdste product voor consumenten en het MKB heeft het ENERGY STAR-label ontvangen. Deze prestatie onderschrijft de vastberadenheid van het bedrijf om milieu­vriendelijke producten - die overigens ook milieuvriendelijk zijn verpakt - te leveren.

"We zijn er erg trots op dat we ENERGY STAR op onze dozen mogen zetten" ,zegt Patrick Lo, topman van NETGEAR. "We kunnen bogen op een lange geschiedenis van onderscheidingen op het gebied van technologische innovatie, maar onze deelname aan dit programma laat zien dat we ons ook inzetten voor energiezuinige innovatie. Met het promoten van het ENERGY STAR-label, het toepassen van herbruikbare materialen in onze verpakkingen en het produceren van milieuvriendelijke netwerkproducten gaan we de 'groene uitdaging' met succes aan."

ENERGY STAR is al sinds 1992 actief en is een gezamenlijk programma van de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) en de U.S. Department of Energy, gericht op de bescherming van het milieu door middel van energiezuinige kantoorapparatuur. Als partner in dit vrijwillige programma garandeert NETGEAR dat al zijn externe netvoedingen voldoen aan de strenge specificaties die de Amerikaanse overheid heeft vastgesteld. Netvoedingen met het ENERGY STAR-label zijn gemiddeld 30 procent zuiniger dan conventionele voedingen. Energiebesparing betekent een lager verbruik van fossiele brandstoffen, wat weer minder luchtvervuiling tot gevolg heeft, waardoor het broeikaseffect wordt teruggedrongen.

"Het doet ons goed dat toonaangevende bedrijven als NETGEAR inzien hoe belangrijk onze missie is" ,zegt Steve Ryan, ENERGY STAR program manager bij de U.S. Environmental Protection Agency. "Het bewijst dat iedere onderneming een rol kan spelen in het gevecht tegen klimaatverandering. Het grote aantal NETGEAR-producten dat het label mag dragen laat onomstotelijk zien dat het bedrijf is overtuigd van het belang van energiezuinige producten."

De consument kan het ENERGY STAR-label aantreffen op een groot aantal populaire NETGEAR-apparaten met externe voeding, waaronder kabelmodemgateways, het Storage Central Turbo-netwerkopslagsysteem, WiFi-telefoons, veel draadloze 802-11g-producten en de draadloze RangeMax NEXT-routers. Maar ook veel zakelijke NETGEAR ProSafe-oplossingen voldoen aan de ENERGY STAR-criteria, zoals Managed en Stackable Smart Switches, Gigabit Smart Switches, bekabelde en draadloze VPN-firewalls en Wireless Access Points.

NETGEAR geeft ook gehoor aan het toenemende probleem van elektronisch afval, door het gebruik van schadelijke materialen zo veel mogelijk te vermijden. Dit komt de gezondheid en de veiligheid van werknemers, klanten en het milieu ten goede. De producten van NETGEAR voldoen aan de RoHs-richtlijn - de richtlijn van de Europese Unie voor de beperking van gevaarlijke stoffen bij de vervaardiging van elektronische producten - die paal en perk stelt aan het gebruik van zes substanties, waaronder lood en kwik. Hoewel de richtlijn alleen geldt voor producten die in Europa worden verkocht, streeft NETGEAR ernaar deze standaard wereldwijd toe te passen. NETGEAR streeft ernaar dat in 2008 alle apparaten met een externe voeding aan de ENERGY STAR-criteria voldoen, te beginnen met de Australische markt

NETGEAR spant zich al jaren in voor het terugdringen van de verspilling van verpakkingsmateriaal en het hergebruiken van elektronica, waarbij het bedrijf tegemoet komt aan de minimaal geldende eisen of deze zelfs overtreft. NETGEAR volgt de WEEE-richtlijn van de Europese Unie, die van toepassing is op afgedankte elektrische en elektronische apparatuur. De richtlijn schrijft voor dat fabrikanten hun verantwoordelijkheid nemen bij de recycling van hun producten. Verder houdt NETGEAR zich aan de European Packaging Directive, een uit 2004 stammende richtlijn die doelen stelt voor de toepassing van recyclebare verpakkingsmaterialen. Al sinds de begindagen gaat NETGEAR er prat op dat de verpakking voor een groot deel herbruikbaar is. Op dit moment is de doos van een NETGEAR-product voor 80 procent opnieuw te gebruiken, maar het bedrijf doet onderzoek naar alternatieve verpakkingen om dit percentage te verhogen tot 100 procent.

Meer informatie over de milieu-initiatieven van NETGEAR is te vinden op www.netgear.com/About/Environmental.aspx.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 150 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.