Gemeente Breda

Winnaars Nonni kleurwedstrijd bekend

nonni kleurwedstrijd 1.JPG

Wethouder Wilbert Willems van milieu heeft woensdag 19 december prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Nonni kleurwedstrijd. In de categorie 3 tot 6 jaar ging de hoofdprijs naar Sasha Horsthuis, in de categorie 6 tot 9 jaar was de eerste prijs voor Halil Korucu en in de leeftijd van 9 tot 12 jaar ontving Tessa Ligtenberg de hoofdprijs. Nonni is de naam van de flessenzuil van de ondergrondse glascontainers. De eerste flessenzuil is dit jaar op het Nonnenveld in Breda geplaatst.

De kleurwedstrijd is verbonden aan de glastentoonstelling in het MEC die in juli en augustus te zien was en waar onder andere ook de Nonni tentoongesteld stond. De wethouder deelde de prijzen uit terwijl de kinderen genoten van een stuk taart met daarop een afbeelding van de Nonni.

Overzicht prijswinnaars

Leeftijdscategorie 3-6 jaar


1e prijs: Sasha Horsthuis


2e prijs: Liza Mols


3e prijs: Sanne van Praat

Leeftijdscategorie 6-9 jaar


1e prijs: Halil Korucu


2e prijs: Rosa Floris


3e prijs: Yorick Busio

Leeftijdscategorie 9-12 jaar


1e prijs: Tessa Ligtenberg


2e prijs: Paul Bliek


3e prijs: Wouter van Dijke

Afgeschreven glasbakken vervangen

Het ontwerp van de zuil in de vorm van een fles is uniek in Nederland en gepatenteerd door de Gemeente Breda en Bwaste, leverancier van afvalsystemen. Met deze vorm vergroot Breda de herkenbaarheid van de glascontainer en verbetert zij haar dienstverlening voor Bredanaars.

In 2008 gaat Breda alle glasbollen vervangen door deze Nonni's.