Rechtbank Zutphen


Rechtbank beloont medewerkers

Zutphen, 19 december 2007 - De taak van de rechtbank is het spreken van recht. Om de kwaliteit van "het spreken van recht" nu en in de toekomst te waarborgen heeft de rechtbank voor de komende jaren een missie en een visie geformuleerd. De missie van de rechtbank Zutphen luidt:

De rechtbank Zutphen levert kwalitatief goede rechtspraak en draagt daarmee bij aan het ordelijk en vreedzaam functioneren van onze maatschappij.

Waardering medewerkers
Deze missie en visie zijn de leidraden van alle activiteiten die de medewerkers van de rechtbank uitvoeren. Het gerechtsbestuur heeft besloten om op zoek te gaan naar een representatief geschenk voor bijzondere medewerkers. Een `tastbaar en duurzaam' geschenk dat de waardering uitdrukt voor medewerkers, die op een of andere wijze een bijdrage in de visie en missie hebben geleverd.

De rechtbank is, ondersteund door de Centrum Beeldende Kunst (CBK) in de persoon van Sigrid Vegter, uitgekomen bij de beeldhouwer Anton ter Braak uit Noordijk om het geschenk te maken.

Vision
Het bronzen beeld Anton ter Braak vervaardigde een geschenk onder de naam `Vision'. Een abstract weergegeven bronzen beeld waarin drie elementen samenkomen en weer uiteengaan.

Het beeld symboliseert vele zaken binnen de rechtspraak: drie partijen die samenkomen bij de rechter en weer uiteen gaan, een abstract weergegeven bef en elementen uit de missie en visie (openheid, dynamiek en kwaliteit).

Het bronzen beeld is in een beperkte oplage (10) door de rechtbank aangekocht.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 19 december 2007 Naar boven