Gemeente Hilversum

Aantal autokraken in Hilversum stijgt

19 december 2007
De afgelopen tijd is het aantal autokraken in Hilversum weer toegenomen. Met name wordt navigatieapparatuur uit auto's weggenomen. Autokrakers breken ook in in auto's waar geen navigator in ligt, de afdruk van een zuignap op de voorruit is vaak al genoeg reden om de ruit in te slaan. Er zijn ook autokrakers die geraffineerder te werk gaan, via Bluetooth zoeken zij naar draagbare apparaten als mobieltjes, laptops en navigators die automobilisten in de auto laten liggen. Apparaten die stand-by staan kunnen zo simpel gevonden worden. Gelukkig kunt u zelf helpen autocriminaliteit terug te dringen, met name door geen waardevolle goederen in het zicht te laten liggen. In dit bericht leest u hoe wij gezamenlijk een einde kunnen maken aan het hoge aantal auto-inbraken.

Gezamenlijke aanpak
De meest gestolen goederen uit auto's zijn mobiele telefoons, navigatieapparatuur, geluidsapparatuur; waardepapieren en laptops. De politie en de gemeente proberen gezamenlijk het aantal incidenten te verminderen. Toch kunnen de politiemensen op straat nog wel wat hulp gebruiken. U kunt zelf op een simpele maar effectieve manier voorkomen dat uw eigendommen uit de wagen verdwijnen.

Aangifte doen
Doe na diefstal in ieder geval aangifte bij de politie. Geef een zo goed mogelijke omschrijving van de gestolen goederen. Denk niet: de politie kan toch niets doen. Het is belangrijk dat de politie goed wordt geïnformeerd. De politie kan dan tijdig maatregelen nemen, zoals verscherpte surveillance in gebieden waar veel auto's worden gestolen. Ziet u mogelijk een inbraak in een auto bel dan onmiddellijk op 0900 - 88 44 of (in geval van heterdaad) telefoonnummer 112.

Meer informatie
Een uitvoerige versie van deze publicatie met daarin veel tips staat onder Loket - Veiligheid. Preventietips staan op de website van de Politie. Heeft u nog andere vragen en opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de gemeente Hilversum, Openbare orde en veiligheid; e-mail veilig@hilversum.nl