Gemeente Meerssen


Persbericht van woensdag 19 december 2007

Herinrichting Marktplein Geulle

Om centrum Geulle een kwaliteitsimpuls te geven, heeft de gemeente Meerssen de afgelopen jaren een ambitieus bouw- en herinrichtingsplan ontwikkeld voor het Marktplein Geulle. De gemeente wil aan het Marktplein nieuwe woningen en appartementen realiseren en het plein tot een gezellig verblijfsplaats maken. Dankzij een provinciale stadsvernieuwingssubsidie kon de gemeente ook het nabijgelegen terrein Schols en de naastgelegen boerderij meenemen in de planontwikkeling.

Het gemeentebestuur organiseerde in 2003 een ontwerpwedstrijd. Het ontwerp van architect Jo Crepain uit Antwerpen werd uiteindelijk door de bevolking en de gemeenteraad gekozen als beste ontwerp. Het plan van Crepain is inmiddels vertaald in een nieuw bestemmingsplan, dat in april 2007 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Gunning bouw appartementen en woningen
Het College van B&W heeft op jl. 4 december aan de hand van de aanbesteding besloten de ontwikkeling en realisatie van 48 appartementen en 5 woningen te gunnen aan Haegens Vastgoed BV uit Horst. Haegens Vastgoed BV gaat samen met zusteronderneming Haegens Bouw het plan voor de herinrichting van het Marktplein Geulle optimaliseren, zodat tot een bouwvergunningsaanvraag kan worden overgegaan.

Het plan voorziet in 30 huurappartementen (U-gebouw), 18 koopappartementen (Urban Villa's) en 5 grondgebonden koopwoningen (zie achterzijde). Als de bouwvergunning is verleend, vindt de bouw in fasen plaats. In 2008 wordt gestart met de realisatie van het U-gebouw. De start van de bouw van de overige appartementen en woningen is afhankelijk van de voortgang van de verkoop.

Herinrichting openbare ruimte
De infrastructuur in het gebied Marktplein, delen van de Hulserstraat en Essendijk wordt vervangen door gebakken klinkers. Rond het plein worden nieuwe grotere 'hemelbomen' geplant. Daarnaast wordt er een speelvoorziening en jeu de boulesbaan gerealiseerd op het plein. De nieuwe infrastructuur wordt ook aangelegd door Haegens Vastgoed BV. Voor de realisatie hebben zij ingenieursbureau Oranjewoud BV uit Geleen ingeschakeld.

Planning 2008

- Januari 2008: Sluiten koop- en realiseringsovereenkomst Marktplein Geulle
- Januari / februari 2008: Informatie over verkoop- en verhuur
- April 2008: Sloop woningen Hulserstraat

- April 2008: Opstarten vitalisering begane grond leegstaande winkelcomplex
- Juli 2008: Bouwvergunning U-gebouw

- September 2008: Start bouw U-gebouw, aanleg riolering en buffer en start verkoop

Informatie
Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de projectleider van de gemeente Meerssen, Giel Cuijpers, tel. 043-3661788. Email: giel.cuijpers@meerssen.nl.